KAportal Počeli 7. Foto dani mladih - i danas bogat natjecateljski, edukativni i izložbeni program te večernji koncerti na Starom gradu | Karlovački informativni web portal

Počeli 7. Foto dani mladih – i danas bogat natjecateljski, edukativni i izložbeni program te večernji koncerti na Starom gradu

Intimnom svečanošću za sudionike Foto dana mladih, u prekrasnom ugođaju Aquatike – Slatkovodnog akvarija Karlovac, otvoreni su 7. Foto dani mladih. Sudionicima su se obratili članovi žirija Denis Stošić i Lili Zaneta i poželjeli im uspješno fotografiranje i izvrsnu zabavu.

– Najvažnije je da se opustite, jer tek kad prestanete razmišljati, nastaju najbolje fotografije, poručio im je poznati karlovački fotograf Denis Stošić.

U sklopu svečanosti otvaranja, svi sudionici Foto dana mladih imali su priliku razgledati slatkovodni akvarij te se potom uputili na PickUp Music Festival. Oduševljenje sudionika povećalo se vidjevši Stari grad Dubovac, najljepšu kulisu koju jedan glazbeni festival može imati.

– Nisam znala da je Karlovac ovako prekrasan grad! A Stari grad me oduševio! Glazba u ovom ambijentu ne može biti bolja, a još mi je draže vidjeti ove entuzijastične mlade ljude kako to sve pripremaju za nas, izjavila je Lucija Madjanović, sudionica radionice snimanja DSLR fotoaparatom.

PickUp Music Festival u prvoj večeri ugostio je dugoreški bend March or Die, zagrebački Mr. Albino, karlovački nagrađivani bend Tight Grips, a vrhunac večeri bio je koncert popularnog benda LET3. Na samom početku večeri, organizatori su se ispričali zbog velikog nevremena
koje je oštetilo dio tehnike i uzrokovalo kašnjenje koncerta. Nažalost je oštećen i veći dio rasvjete što je uzrokovalo znatno lošije svjetlosne uvjete i umanjilo najavljeni light show. Ipak, atmosfera se vrlo brzo zagrijala, a publika, njih oko 1000, je bila i više nego raspoložena!

  • Sudionici Foto dana mladih danas započinju s prvim fotografskim zadacima. Prva na redu je Reklamna fotografija u kojoj će izoštriti vještine rada s modelom i vještine fotografiranja proizvoda u svrhu najbolje promocije proizvoda.

    – Čekaju nas zanimljivi fotografski zadaci! Moram priznati da sam uzbuđen, ali me malo i strah jer zaista želim pobijediti ove godine, izjavio je Ive Trojanović, sudionik Foto dana mladih koji već drugi put zaredom sudjeluje u natjecanju.

    Drugi dan festivala donosi i zanimljivo predavanje Sanje Zanki „Kako organizirati festival za mlade nekad i danas“ u Festivalskom centru u 16h, a u 17h u Gradskom muzeju Karlovac bit će otvorena izložba nizozemske fotografkinje Anne Erdman, zanimljivog naslova „Struggles of being a woman“.

    Navečer nas očekuje druga večer PickUp Music Festivala uz riječki funk/rock bend Silk Milk, Ogenj iz Koprivnice, zagrebački 4Head i Double D acoustics. Glavni headlineri druge večeri su popularni Jinxi kojima je ovo prvi u karijeri nastup u Karlovcu.

    KAportal.hr

  • Odgovori