KAportal Banijancima od 65+ besplatan prijevoz po gradu - čeka ih svako jutro ispred prostorija GČ, u Starčevićevoj | Karlovački informativni web portal
PANDEMIJA KORONAVIRUSA

Banijancima od 65+ besplatan prijevoz po gradu – čeka ih svako jutro ispred prostorija GČ, u Starčevićevoj

Stanovnici Banije, stariji od 65 godina, imaju ono što njihovi vršnjaci u drugim dijelovima Karlovca za sad mogu samo željeti: besplatan prijevoz autom po gradu i povratak nazad.

Automobil kreće svako jutro, osim nedjelje, u 8 sati ispred prostorija Gradske četvrti u Starčevićevoj ulici i vozi ih do Bolnice, Tržnice, Knjižnice, prijatelja ili rodbine zahvaljujući projektu Pozitiva na kotačima Centra za civilne inicijative i Zaklade Zamah koji je Vijeće GČ Banija objeručke prihvatilo.

– Projekt je hvalevrijedan i nadam se da je ovo tek jedan od onih koje ćemo zajedničkim snagama napraviti u našoj gradskoj četvrti. Gradske četvrti moraju biti pokretači, najvažnije je da gdje živimo svi budemo zadovoljni. Često na stariju populaciju zaboravljamo, mislimo da projekte treba usmjeriti na mlade; dapače, u našoj gradskoj četvrti provodit ćemo projekte i za mlađu populaciju, ali ne smijemo zaboraviti na naše starije sugrađane kojih ima puno više nego mlađe populacije. To su naši bake i djedovi, nekadašnji učitelji i učiteljice koji su nas izgradili da smo danas u prilici napraviti nešto za njih, naši sugrađani, prijatelji na koje nećemo zaboraviti i mislim da će im ovaj projekt biti dobar, koristan, ali i njihovoj djeci ili onima koji se brinu o njima, a koji im možda zbog radnog vremena ne mogu biti na usluzi, rekla je vijećnica GČ Banija Marina Novaković Matanić.

Neće stariji stanovnici Banije imati na raspolaganju samo besplatan prijevoz: uskoro će za njih biti organizirano i vježbanje kako bi im se pomoglo da čim duže ostanu pokretni. Poklopilo se, naime, da je na projektu zaposlen fizioterapeut pa će biti u dvojakoj ulozi. Te terapijske vježbe vjerojatno će početi idući tjedan, također u prostorijama GČ u Starčevićevoj 20. Za prijevoz je potrebno nazvati 098 877 410.

– Drago mi je da smo u Karlovcu opet prisutni; ovaj projekt je baš dobar povratak. Cilj mu je pomoći osobama treće dobi, da se poveća njihova mobilnost, kretanje i to isključivo starijim građanima s područja Banije, budući da smo ograničeni financijskim sredstvima. Ovaj program je financiran od Ministarstva demografije, obitelji, djece i mladih, a svi ostali elementi, materijalni i ljudski će biti uključeni koliko mi kao Zaklada budemo mogli i raspolagali, najavio je Drago Vručić iz Zamaha, najavivši da će rado pomoći i na ostalim područjima na kojima Zaklada može.

Osim starijih Banijanaca, vježbat će uskoro moći i svi ostali i to na otvorenom. Vijećnik Borna Sačerić najavio je da kreće uređenje street workout parka, kod OŠ Banija. Vježbalište na otvorenom namijenjeno je mlađima, ali vjeruje da će se i stariji odvažiti na vježbanje u tom parku.

KAportal.hr

  • Odgovori