KAportal Berba medalja u Rijeci! Sjajnim karlovačkim atletičarima i atletičarkama četiri zlata na prvenstvu države! | Karlovački informativni web portal

Berba medalja u Rijeci! Sjajnim karlovačkim atletičarima i atletičarkama četiri zlata na prvenstvu države!

Čak četiri zlatna odličja osvojili su atletičari i atletičarke AK Karlovca na mlađeseniorskom prvenstvu Hrvatske u atletici u Rijeci. Tome treba pridodati i dvije bronce te tri srebra i jednu broncu osvojene prvog dana natjecanja i jasno je da su Karlovčanke i Karlovčani imali pravu berbu medalja!

U karlovačkom znaku pogotovo je protekla utrka na 800 metara, u kojoj je Ivan Katić osvojio zlato, a Tin Dolšak broncu. Najbolji sportaš grada Karlovca za prošlu godinu, Bruno Belčić, premoćno je osvojio prvo mjesto u utrci na 3000 metara sa zaprekama, dok je treće “muško” zlato osvojio Hrvoje Neralić na 400 s preponama. U muškoj konkurenciji do bronce je, pak, stigla i štafeta 4×400 metara u sastavu Dolšak, Katić, Belčić, Neralić (samo 10 stotinki falilo im je do srebra).

U ženskoj konkurenciji zlato na 400 s preponama osvojila je Lea Novković i tako još jednom potvrdila izniman talent, budući je bila najmlađa u konkurenciji, a tek je na izlazu iz kadetskog uzrasta! Djevojkama je malo nedostajalo do još barem jednog odličja – Lea Novković je bila četvrta i na 200 metara, a četvrtu poziciju zauzela je i Helena Valentić na 3000 metara.

Podsjetimo, prvog dana srebrna odličja osvojili su Lea Novković na 100 s preponama, Hrvoje Neralić na 110 s preponama i Helena Valentić na 3000 sa zaprekama, dok je broncu uzeo Ivan Katić na 1.500 metara.

Predstavnika na natjecanju imao je i drugi karlovački klub, KA Tim. Riječ je o Lovri Kasuniću, koji je zauzeo osmo mjesto u utrci na 800 metara.

  • KAŠonline

     

  • Odgovori