KAportal Brdski biciklizam: Samborac Filip Turk obranio naslov prvaka Hrvatske, Karlovčani bez zapaženih rezultata | Karlovački informativni web portal

Brdski biciklizam: Samborac Filip Turk obranio naslov prvaka Hrvatske, Karlovčani bez zapaženih rezultata

spo18072016mab_XCO_dubovac_2016Na nekadašnjoj motokros stazi podno gradine Dubovac koja je slovila za najatraktivniju i najtežu motokros stazu u svijetu pa je tako i brdsko biciklistička staza na Dubovcu jedna je od najatraktivnijih MTB staza u Hrvatskoj. Dakle, na takvoj je stazi održana 11. utrka u brdskom biciklizmu, točnije, u disciplini olimpijski kros (XCO), XCO Dubovac 2016., ujedno i nacionalno prvenstvo države. Na startu se pojavilo ukupno 149 vozača, velika većina hrvatskih natjecatelja te nešto slovenskih biciklista, a posebno je odličan bio odaziv u najmlađim kategorijama.

U najjačim kategorijama, elite odnosno seniora, pobjedu je odnio uvijek odličan Filip Turk iz BBK Šišmiš iz Samobora. On je obranio titulu prvaka od prošle godine koju je također bio osvojio u Karlovcu. Drugi je bio sve bolji mladi Matija Meštrić iz BK Maraton Kreidler, a 3. je Simčić Đani iz Adrenalina MTB Teama iz Pule.

XCO_dubovac_2016_3Kod djevojaka, 1. i 2. mjesto osvojile su sestre Težak također iz Adrenalina MTB Teama, Zorana je prvoplasirana a Gorana drugoplasirana. Na 3. mjestu završila je Majda Horvat iz BK Mura Avantura iz Sv. Martina na Muri.

Od Karlovčana, članova BBK T-Rex, nastupio tek Adriano Držić, no zbog tehničkog kvara, točnije bušenja gume, utrku nije završio.

Staza je kao i uvijek kružnog formata, dužine 5 kilometara te visinske razlike od 210 metara. Vozilo se pretežito šumskim puteljcima s malo makadama i vrlo malo asfalta. Najjače kategorije seniora vozile su 5 krugova, dok su master i rekreativci vozili 4 i 2 kruga. Mlađi početnici vozili su male krugove ukupne dužine 2,4 i 3,2 kilometara dok su stariji početnici vozili 4,8 i 6,4 kilometara.

  • KAŠonline

  • Odgovori