KAportal Cicibani na 23. Hrvatskom dječjem festivalu - zanimljivim scenskim nastupom dočarali "Priče iz davnine" | Karlovački informativni web portal
PANDEMIJA KORONAVIRUSA

Cicibani na 23. Hrvatskom dječjem festivalu – zanimljivim scenskim nastupom dočarali “Priče iz davnine”

cicibani-zg-6Karlovački Cicibani na 23. Hrvatskom dječjem festivalu oduševili su “Pričama iz davnine”!

Na Festivalu “Stih i nota sto divota”, održanom u Zagrebu, predstavljene su 23 nove dječje pjesme. Ove je godine bio posvećen 100. godišnjici prvog objavljivanja “Priče iz davnine” Ivane Brlić Mažuranić.

– Stoga su i Cicibani imali tematsku divnu istoimenu pjesmu čiji je autor glazbe Ratko Pogačić, aranžmana Toni Eterović, teksta Ivan Kuliš, koreografije Vera Mitrović Vrbanac, a solistice su Karla Palajsa i Matea Novković. Predivan scenski nastup realiziran je u suradnji s našim dugogodišnjim prijateljima iz Studia 23. HDF je priredba vrhunske kvalitete u glazbenom i scenskom izrazu a naša pjesma očarala je publiku i glazbene kritičare, ispričala je tajnica Cicibana Mirjana Pogačić, pozvavši sve mališane od 3 do 10 godina koji žele pjevati u ovom dječjem zboru da im se pridruže svake srijede u Glazbenoj školi u 18 sati.

Inače, odlazak na HDF-u i boravak u metropoli Cicibani su iskoristili i za šetnju i uživanje u Adventu u Zagrebu. Nakon generalne probe, a prije nastupa, posjetili su ovaj sajam, koji je lani proglašen najboljim u Europi.

KAportal.hr

  • Odgovori