KAportal Da je ostao učitelj, Jelić ne bi štrajkao: Nisam protiv, razumijem kolege, ali ja sam u štrajku bio samo jednom i nikad više | Karlovački informativni web portal

Da je ostao učitelj, Jelić ne bi štrajkao: Nisam protiv, razumijem kolege, ali ja sam u štrajku bio samo jednom i nikad više

Da je i dalje profesor i učenicima predaje hrvatski jezik, Damir Jelić, sada karlovački župan, ne bi štrajkao premda razumije bivše kolege koje to već danima čine.

Proizlazi to iz odgovora što ga je dao na Aktualcu Hrvoju Hoffmanu (Živi zid) kojeg je zanimalo podržava li Jelić štrajk prosvjetara ili ne.

– Formalni odgovor je da je to u domeni nacionalne politike, ja moram iz županijske odgovarati. Neformalno: razumijem kolege, kao i u svakoj struci ima onih koji štrajkaju jer rade pa nisu adekvatno plaćeni, vjerojatno ima onih koji su adekvatno plaćeni, a i onih koji su možda već i sada preplaćeni. Stavljajući se u poziciju premijera: vjerojatno bi ovdje trebalo nešto dati što i Vlada bi htjela, ali što nakon toga, koje su to još službe, da li može se izdržati – e, to je zato pitanje nacionalne politike kojom u ovom trenutku se ne bavim.Bavim se onim što je u domeni Županije, to su prostori gdje se radi, više ovaj potporni element. Župan ne ide u prostor plaće jer je to novac koji decentraliziramo, ali izravno praktično ide, prvi put se u ovoj godini vidi kroz naš proračun, kazao je Jelić.

Ispričao je i kako je on sam u štrajku bio samo jedan jedini put. Poslije toga nikad, bez obzira je li tadašnja Vlada bila lijeva ili desna.

  • – Na osobnoj razini, prvi put sam ’95, ’96 bio u štrajku, nikad više, ali tko ide tim putem, nisam protivan, cijenim jedne i druge. Nisam bio u štrajku bez obzira koja Vlada je bila, radio u videodružini, snimao filmove s mladim ljudima koji su došli, igrao nogomet s njima i bilo mi je skroz uredu. Tko je tada štrajkao, ja ih nisam degradirao. Taj put ima svoje zašto, sindikalno organiziranje po mnogo čemu je afirmativno, izjavio je Jelić.

    KAportal.hr

  • Odgovori