KAportal Dan školskog sporta: Po dva naslova u Gimnaziju i Tehničku školu, jedan Ekonomsko-turističkoj i Srednjoj školi Duga Resa | Karlovački informativni web portal

Dan školskog sporta: Po dva naslova u Gimnaziju i Tehničku školu, jedan Ekonomsko-turističkoj i Srednjoj školi Duga Resa

U Školskoj sportskoj dvorani Mladost održan je 1. Dan školskog sporta, manifestacija koja bi trebala i morala postati tradicionalna pa naredne godine uključiti i osnovne škole. U jednom danu tako su odigrana finala u šest kategorija (trebalo je i osam no o tome malo kasnije), pred lijepo popunjenim tribinama, iako nema sumnje da s godinama to može biti još malo organiziranije i posjećenije, no i ovo je veliki pomak u odnosu na dosadašnje gotovo puste tribine pri završetku natjecanja u pojedinom sportu.

Organizatorima zato čestitke, a sigurno je da će uspjeh nagnati i škole da se još ozbiljnije posvete školskom sportu, posebno ženskom, jer jedini minus cijele priče je da finala u ženskom rukometu i ženskoj košarci nisu održana jer ih nije ni moglo biti – naime, prijavila se samo jedna jedina škola (Gimnazija Karlovac) što je zaista veliki minus pa i sramota za srednje škole na području Karlovačke županije. Posebno je pitanje kako grad može imati jednu od najmasovnijih rukometnih škola u Hrvatskoj, a da niti jedna srednja škola osim Gimnazije ne može pronaći i motivirati sedam djevojaka za rukometnu ekipu.

No, i ovo natjecanje jedan je od načina da se školskom sportu da veći značaj i u tome se svakako uspjelo – sve je počelo prigodnim mimohodom, na tribinama je bilo navijača i navijačica, program je vodio Saša Lugar iz River Dancea, a utakmice su bile zanimljive i s dosta lijepih poteza.

Najviše razloga za zadovoljstvo imaju Gimnazija Karlovac i Tehnička škola Karlovac, s po dva osvojena naslova, dok je po jedan pripao Ekonomsko-turističkoj školi Karlovac i Srednjoj školi Duga Resa. Svi prvaci i prvakinje predstavljat će Karlovačku županiju na državnom prvenstvu u Poreču tijekom travnja i svibnja.

Rezultati finala:

 • Odbojka (žene): Gimnazija Karlovac – Srednja škola Duga Resa 2:0

  Odbojka (muški): Tehnička škola Karlovac – Obrtnička i tehnička škola Ogulin 2:1

  Rukomet (muški): Tehnička škola Karlovac – Gimnazija Karlovac 24:19

  Košarka (muški): Gimnazija Karlovac – Mješovita industrijsko obrtnička škola Karlovac 65:47

  Futsal (žene): Srednja škola Duga Resa – Mješovita industrijsko obrtnička škola Karlovac 4:2

  Futsal (muški): Ekonomsko-turistička škola Karlovac – Obrtnička i tehnička škola Ogulin 2:1

  KAŠonline

 • Odgovori