KAportal DAŠAK LUKSUZA U DUGOJ RESI  Na lijevoj obali Mrežnice "domaći dečki" staru mlinicu preuređuju u ekskluzivni hotel | Karlovački informativni web portal

DAŠAK LUKSUZA U DUGOJ RESI  Na lijevoj obali Mrežnice “domaći dečki” staru mlinicu preuređuju u ekskluzivni hotel

Zeleni biser središnje Hrvatske, rijeka Mrežnica uskoro će dobiti novi turistički sadržaj koji bi po svemu sudeći mogao zacrtati novi pravac u turističkom razvoju grada Duge Rese i pojasa uz popularnu rijeku.

Na lokaciji starog i zapuštenog mlina s lijeve obale rijeke, tik do obnovljenog mosta u Belavićima niče mini resort sa sedam soba i tri apartmana, nenametljivo u gabaritima nekadašnjeg seoskog imanja uz mlin koji će ponovo, vjerovali ili ne, dobiti svoju funkciju mljevenja žita i proizvodnje brašna. Kada se u tekst s ovim opisom stavi Studio Lotus Architecti koji svoje podružnice ima u New Yorku i Barceloni i neumorni vlasnici poznatog restorana DP Dalibor i Petar Vukmanić kao investitori, jasno je da će Mrežnica biti oplemenjena s vrhunskom turističkom ponudom.

Devastirani mlin

Kako je danas za KAportal rekao Dalibor Vukmanić, stari devastirani mlin i imanje u Belavićima kupili su još prije nekoliko godina sa zamisli da tamo naprave restoran. Kad su, dodaje, uvidjeli da bi treći restoran u njihovom portfelju možda bio i previše, odlučili su se da tradicijsko seosko imanje s mlinom pretvore u boutique hotel.

– Završen je idejni projekt i duboko smo u glavnom projektu. Sve bi, što se tiče papiranatog dijela, trebalo biti gotovo do 1. svibnja, rekao nam je Vukmanić. Koncept će polako postajati stvarnost, a sve kao kombinacija tradicionalnog i modernog, ali opet u drvu i kamenu kao materijalima koji imitiraju sedru i okoliš da objekt bude što bolje uklopljen u prirodni ambijent rijeke i lokacije koja se na turističku kartu već otprije ucrtala s vrlo popularnim kampom Slapić.

  • Brojni sadržaji

    Zanimljivo da se na ovoj lokaciji neće usluživati gosti “sa strane”, odnosno neće postojati restoran otvorenog tipa nego će sve biti podređeno gostima hotela, od doručka ili dodatne ugostiteljske ponude, te sadržajima poput saune, wellnesa, bazena i svega ostalog bez čega je nezamisliv moderan hotel.

    KAportal.hr

  • Jedan komentar

    Odgovori