KAportal Dolazi li kraj divljanju neobzirnih vozača kroz Žakanje? Za početak, policija najavila postavljanje nadzorne kamere | Karlovački informativni web portal

Dolazi li kraj divljanju neobzirnih vozača kroz Žakanje? Za početak, policija najavila postavljanje nadzorne kamere

Stanovnici centra Žakanja trebali bi barem malo odahnuti, nakon što je PU karlovačka za KAportal potvrdila da će u ovom mjestu postaviti kameru za nadzor prometa. Naime, na naš upit rečeno nam je da je u daljnjem postupku nabave novih stacionarnih uređaja predviđena je njihova ugradnja na dionici državne ceste DC6 u mjesto Žakanje, a sredstva su osigurana iz Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa.

Iz policijske uprave Karlovačke također napominju da navedena dionica ceste koja prolazi kroz Karlovačku županiju prioritetna u postupanjima policijskih službenika, te zajedno u suradnji s Hrvatskim cestama poduzimaju dodatne tehničke mjere s ciljem povećavanja sigurnosti i stanja prometa.

Već smo ranije izvještavali o reakcijama i negodovanju mještana, koji smatraju da nadležna policijska postaja Ozalj nedovoljno provodi nadzor prometovanja kroz naseljena mjesta Žakanje i Ribnik. Naročito je situacija neizdrživa u ljetnim mjesecima i danima vikenda u vrijeme povećanog broja vozila vanjske migracije, jer dionica DC6 ujedno čini najkraću prometnu poveznicu između susjedne BiH i Slovenije. Ne treba zaboraviti tu niti čvor Novigrad koji prometno „otvara“ najprometniji dio autoceste u državi Zagreb – Rijeka, ovom dijelu županije prema susjednoj Sloveniji.

Pritisak vozila na međunarodni granični prijelaz Jurovski Brod, koji je ujedno najveći granični prijelaz u Karlovačkoj županiji sa Slovenijom, neminovno raste, pa samim time i opterećenost navedene državne ceste. Da je trenutno stanje neodrživo potvrđuje i Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture koje je zatražilo studiju varijantnih rješenja nove prometne povezanosti s Republikom Slovenijom.

Rješavanje „muka po prometu“ u Žakanju zasigurno je projekt koji će se preispitivati i realizirati godinama, ali za vjerovati je da će postavljenjem nadzorne kamere biti početak rješavanja istog.

  • KAportal.hr

  • Odgovori