KAportal Drama na Velebitu - mladi karlovački speleolog od sinoć bio priklješten u jami, akcija spašavanja sretno završena | Karlovački informativni web portal
PANDEMIJA KORONAVIRUSA

Drama na Velebitu – mladi karlovački speleolog od sinoć bio priklješten u jami, akcija spašavanja sretno završena

foto ilustracija: gss.hr
foto ilustracija: gss.hr

Prilikom istraživanja jame Klementina na srednjem Velebitu, stradao je mladi karlovački speleolog, 22-godišnjak, kojeg je na dubini od 140 metara u uskom kanalu priklještila stijena. Zbog iznimno uskog područja ostali speleolozi nisu bili u stanju pomoći kolegi te su u pomoć pozvali Hrvatsku gorsku službu spašavanja.

Započela je dramatična akcija u kojoj je sudjelujelovalo 38 pripadnika HGSS-a.  U prvoj fazi do mladog speleologa spustila se ekipa koja ga je uspjela osloboditi iz kamenog odrona i liječnica HGSS-a koja ga je pregledala i zbrinula.

Spelolog prema prvim informacijama nije teško ozlijeđen, dok je cijelo vrijeme bio pod liječničkim nadzorom, odmarali su ga i pripremali za transport prema gore. Za to vrijeme drugi dio tima HGSS-a radio na proširivanju uskih jamskih kanala kroz koje transport treba proći.

Nakon toga pristupilo se izvlačenju ozlijeđenog mladića iz jame, a po najnovijim informacijama, akcija je sretno privedena kraju.

KAportal.hr

  • Jedan komentar

    1. Mladi karlovački speleolog je i član HGSS-a Stanice Karlovac, stručan i aktivan spašavatelj, pa zar javnost to ne smije znati!

    Odgovori