KAportal Dugoreška Specijalna bolnica za produženo liječenje bit će energetski obnovljena - radovi od 10,4 milijuna počinju 1. rujna | Karlovački informativni web portal

Dugoreška Specijalna bolnica za produženo liječenje bit će energetski obnovljena – radovi od 10,4 milijuna počinju 1. rujna

U Specijalnoj bolnici za produženo liječenje Duga Resa danas je potpisan ugovor za energetsku obnovu bolničkih zgrada vrijedan čak 10,4 milijuna kuna. Ugovor su ispred Bolnice potpisale ravnateljica Višnja Mihalić Mikuljan i Vlatka Lorković Ivšić direktorica dugoreške građevinske tvrtke Kolos koja će biti izviđač ovih vrijednih radova.

Radit će se unutarnje i vanjske obloge te zamjena prozora na novoj zgradi, a na staroj zgradi koja je pod zaštitom konzervatora izolacija oblogama obavit će se s unutarnje strane objekta te zamijeniti stolarija. Zatim projekt obuhvaća i zamjenu kotlovnice koja će umjesto na lož ulje ubuduće raditi na ekološki prihvatljive pelete. Postavit će se i solarna elektrana koja će osiguravati rasvjetu u bolnici, te obaviti potrebni elektro radovi – kazala je Višnja Mihalić- Mikuljan ravnateljica dugoreške Specijalne bolnice.
Radovi bi prema najavi trebali početi već 1.rujna, a završetak će biti krajem travnja iduće godine. Ukupna vrijednost projekta je 10,4 milijuna kuna od čega je 6 milijuna bespovratnih kuna osigurano iz sredstava EU Fonda za regionalni razvoj, a Karlovačka županija koja je i vlasnik bolnice izdvojila je 2 milijuna kuna. Prema riječima ravnateljice Mihalić – Mikuljan Bolnica je predala zahtjev i za sufinanciranje projekta Ministarstvu regionalnog razvoja u vrijednosti od 2,7 milijuna kuna te se nadaju pozitivnom odgovoru.

Potpisivanju ugovora nazočili su predstavnici Bolnice i Karlovačke županije, a župan Damir Jelić naglasio je kako je ovo financijski jedno od najvećih ulaganja od izgradnje bolnice. Jelić je podsjetio da je ovo nastavak projekata na području poboljšanja energetske učinkovitosti koji su provedeni u Dugoj Resi, a svima njima, od Osnovne škole Vladimir Nazor, Srednje škole Duga Resa, Doma zdravlja te sad Bolnice, cilj je osim ostvarenja ušteda povećanjem energetske efikasnosti stvoriti i ugodniji prostor za rad djelatnicima, ali i pacijentima zdravstvenih ustanova, odnosno učenicima.

Specijalna bolnica za produženo liječenje godišnje za grijanje troši oko 5 milijuna kuna, a po završetku projekta očekuju uštede od preko 50 posto.

KAportal.hr

  • Odgovori