KAportal Dugoreški street art umjetnik Leonard Lesić opet oslikava London - ovog puta uljepšao je školu u četvrti Acton | Karlovački informativni web portal
PANDEMIJA KORONAVIRUSA

Dugoreški street art umjetnik Leonard Lesić opet oslikava London – ovog puta uljepšao je školu u četvrti Acton

Nakon što je na poziv tamošnjih street artista okupljenih oko W3 Gallery te u sklopu projekta “South Acton Public Art” oslikao zid u londonskoj četvrti Acton s Karlovčanima i Dugorešanima dobro poznatim “dječakom”, dugoreški street art umjetnik Leonard Lesić ponovno je ovih dana oslikavao London!

Ovog puta uljepšao je školu Berrymede School u Actonu, a u okviru projekta MyMural, koji provode i iniciraju  Stik, Central Saint Martins, Artification, Wood Street Walls i  Greater London Authorityte te podržavaju brojne organizacije kao društvena fondacija Cockayne – Grants for the Arts, londonska Umjetnička akademija, ali i Ured gradonačelnika GLA.

Posebno je zanimljivo da je u projekt bila uključena i javnost u najširem smislu riječi – svi stanovnici bili su pozvani da izraze želju što žele vidjeti na zidovima, na osnovu čega je raspisan natječaj. Prijave su stizale iz cijelog svijeta, a selekcijska komisija za umjetnički rad na zidovima škole odabrala je upravo dugoreškog umjetnika, podsjećajući pritom i na njegov raniji rad u Actonu, koji je primljen s velikim simpatijama.

Zid na kojem je bio prvi Lesićev londonski mural danas je nažalost srušen, ali nema sumnje da će ovaj biti puno dugovječniji. I prve reakcije stanovnika su odlične, kao i u samoj školi.

– Bilo je stvarno lijepo ponovno raditi u Londonu nakon šest godina. Živo se sjećam prvog gostovanja i imam jako lijepa sjećanja pa sam bio vrlo uzbuđen kada sam dobio poziv za novo gostovanje. Raditi na školi Berrymede je bilo prekrasno iskustvo, a vjerujem da će i sam mural prenijeti pozitivnu poruku s pogledom prema budućnosti, ističe Leonard Lesić.

KAportal.hr

  • Odgovori