KAportal Dvoje turista izgubilo se u NP Plitvička jezera - spasili su ih lički HGSS-ovci | Karlovački informativni web portal

Dvoje turista izgubilo se u NP Plitvička jezera – spasili su ih lički HGSS-ovci

Čuvari prirode uz pomoć HGSS-ovaca spasilo je sinoć dvoje turista koji su zalutali i izgubili se na području NP Plitvička jezera. Turisti su u poslijepodnevnim satima krenuli u obilazak gornjih jezera, te više nisu znali kako natrag. Na neki način su se javili čuvarima prirode, a oni su u pomoć pozvali gorske spašavatelje.

– Iako su staze označene te postoji i sigurna karta NP Plitvička jezera koju je izradila HGSS Stanica Gospić, ovi turisti su vjerojatno precijenili svoje fizičke sposobnosti te uzeli “velik zalogaj” – smatraju HGSS-ovci.

Na sreću, turisti su uspjeli poslati svoje koordinate te tako olakšali posao spašavateljima te su pronađeni u 1.30 sati na brdu Stubica. Neozlijeđeni, ali vidno iscrpljeni, u pratnji spašavatelja izvedeni su na cestu od kuda ih je služba nadzora prevezla do smještaja. Time je i ova akcija vrlo brzo i uspješno okončana, kažu u HGSS-u.

KAportal.hr

  • Odgovori