KAportal Feitl potvrdio naslov prvaka svijeta u golfu za rotarijance ali je zbog izmjena Pravilnika o natjecanju ostao bez prelaznog pehara | Karlovački informativni web portal

Feitl potvrdio naslov prvaka svijeta u golfu za rotarijance ali je zbog izmjena Pravilnika o natjecanju ostao bez prelaznog pehara

spo18072016mab_golf-feitlU Rotterdamu (Nizozemska) održano je 53. prvenstvo svijete za golfere rotarijance (53rd IGFR World Championship) na kojem je nastupilo 94 golfera iz 22 zemlje sa svih kontinenata. Nagradu za najboljeg igrača u brutu i prelazni pehar ovogodišnjeg prvaka svijeta osvojio je Austrijanac Robert Meier sa HCP 4,8, a drugi je bio Belgijanac Frederic Vink sa  HCP 4,8.

U protekle 52 godine prvenstva prelazni pehar dodjeljivan je prvaku u neto. Kako su ove godine promijenili Pravilnik o natjecanju tako što se prvak postaje u bruto konkurenciji, Karlovčanin Želimir Feitl poradi tih novih – izmijenjenih pravilima nije obranio titulu svjetskog prvaka pa je prošlogodišnji pehar s prvenstva u Turskoj pripao ovogodišnjem pobjedniku u bruto, Austrijancu Robertu Meieru.

Dodijeljene su još tri „utješne“ nagrade za plasman od 1. do 3. mjesta u neto medal konkurenciji. Kao i prošle godine u Turskoj gdje je osvojio naslov i prelazni pehar prvaka za svijeta u golfu za rotarijance, Karlovčanin Feitl je i ovogodišnji pobjednik u neto s HCP (hendicape) 10,1 a Švicarac Jaques Eric sa HCP 11,1 osvojio je 2. mjesto dok je Hugo Pen iz Nizozemske je bio treći s HCP 8,2.

U konkurenciji je nastupilo 22 golfera. Igralo se tri dana na tri igrališta. Natjecatelji su bili podijeljeni u tri divizije i to po handicapu, U 1. diviziji nastupali su najbolji po handicapu od 0-12. Handicape u stvari govori o jačini igrača, što je niži handicap to je bolji igrač.

KAŠonline

  • Odgovori