KAportal Festival dobre volje za ljude dobre volje DOK opet pozive sve u Kamanje - brojni sadržaji za sve generacije, Bob Milan opjevao program | Karlovački informativni web portal
PANDEMIJA KORONAVIRUSA

Festival dobre volje za ljude dobre volje DOK opet pozive sve u Kamanje – brojni sadržaji za sve generacije, Bob Milan opjevao program

Sljedećeg vikenda, od 14. do 16. rujna opet svi putevi vode u Kamanje gdje mala općina na sjeveru Karlovačke županije organizira četvrti po redu DOK festival – festival dobre volje za ljude dobre volje.

Kako je na današnjem predstavljanju rekao načelnik Damir Mateljan, ideja festivala je ista kao i prije četiri godine a to je osuvremeniti koncepciju zabave u ruralnom prostoru.

– Sve do jučer jedina zabava su bila proštenja, vatrogasne zabave, a taj koncept je prevaziđen i nije ljudima pružao to što su željeli. Pokušali smo razbiti taj stereotip i s DOK-om u ruralni, seoski prostor Kamanje dovesti novi način zabave, kaže Mateljan.

Po riječima umjetničkog direktora festivala Nikole Vukmanića, program je prilagođen da svatko pronađe nešto za sebe, ima društvenu, umjetničku pa i sportsku notu, ali se i oslanja na ono tradicionalno s obzirom da se u nedjelju slavi Dan župe s tradicionalnim proštenjem.

– Skromni smo, inovativni i možemo biti drugačiji. Raznolik je, u petak u sklopu projekta Misterion posjetitelji će moći pogledati interesantnoj predstavi s 3D tehnologijom i krenuti ususret povijesti kamanjskog kraja. Tu je i predstava “Kaj bre” u izvedbi Studija smijeha koja garantira vrhunsku zabavu, svirat će Lika Kolorado, mladi rock bend od Filipa Ridičkog glumca iz serije Crno – bijeli svijet, najavio je Vukmanić.

Subota donosi i rekreaciju, po prvi puta posjetitelji će moći iskusiti zip – line, ponovo će se penjati po penjačkoj stijeni, a novitet je i zabavni park. U večernjem satima nastupat će legendarno Zabranjeno pušenje, uz support cover benda Plagijatori. Tradicionalno će se voziti bicikli na biciklijadi, organiziran je i zdravi vegetarijanski ručak za sve čime se promovira zdrav način življenja. U nedjelju će se održati proštenje, mise za građanstvo i još brojni sadržaji.

Kako je zaključio načelnik Mateljan, uvjeren je da Karlovčani nisu ispustili sve ventile na Danima piva, pa ih poziva da s obiteljima dođu u Kamanje… Vidimo se na DOK-u.

Bob Milan koji je “resident” festivala je u svom stilu opjevao program, nešto kao što je prošle godine to na guslama napravio Siniša Labrović.

KAportal.hr

  • Odgovori