KAportal FOTOGALERIJA I službeno počela sezona na Foginovom - do rujna, osim kupanja i sunčanja, uz Koranu i knjižnica, sportovi, radionice, zabava... | Karlovački informativni web portal

FOTOGALERIJA I službeno počela sezona na Foginovom – do rujna, osim kupanja i sunčanja, uz Koranu i knjižnica, sportovi, radionice, zabava…

Sezona kupanja na Foginovom od danas je i službeno počela i trajat će do 3. rujna.

Deset godina od početka uređenja prvog registriranog kupališta u zemlji, Foginovo je u cjelosti infrastrukturno opremljeno, uređene obale, sa sanitarnim čvorovima, ugostiteljskim sadržajima, sportskim igralištima i spasiteljskom službom.

– Nadam se da ćemo kroz nešto više od mjesec dana imati završenu i šetnicu na desnoj obali Korane, u sklopu projekta Susret s rijekom, pa ćemo imati zagrljenu Koranu sa svih strana i vjerujem da će to biti poseban doživljaj svima koji dođu ili na Foginovo ili na šetnicu, da zaista doživimo puninu ovog prostora – bisera. Karlovčani su kroz desetljeća pokazivali koliko im ovaj prostor znači za sve nas koji živimo u gradu i uvjeren sam da ćemo i ove godine uživati u boravku na ovom prostoru, ali i brinuti o okolišu, kazao je gradonačelnik Damir Mandić.

Program na Foginovom zajedno organiziraju Grad i udruge pa će na kupalištu cjelodnevni programi obilovati različitim kreativnim i sportskim radionicama za djecu, organizirana je i škola plivanja, vježbanje, aqua park je ponovo tu, moći će se uživati u dobrim knjigama jer će, zahvaljujući bibliobusu, biti i knjižnica na plaži… a raspored događanja se može naći na FB Foginovo kupalište.

KAportal.hr

  • Odgovori