GASTRO ŠPIJUN: Pizza u Tiffaniju više nije in, tu su lignje sa žara i bečki kao "šlapa od FAP-a"
Više od 20 godina karlovačka pizzeria Tiffany sinonim je za dobru pizzu, obiteljski ili društveni izlazak u ugodnom rustikalnom ambijentu. Kada je prije 15 godina vlasnik Darko Šnajder odlučio proširiti ponudu, te u ponudu uvesti jela s roštilja, karlovački ljubitelji brze ali dobre hrane doši su na svoje, tako da je terasa u Mačekovoj ulici (iza Karlovačke banke) u toplijim mjesecima redovito puna, a u onim zimskim teško je doći do mjesta u unutrašnjosti lokala.
Gigantske porcije
Sadržaj se nastavlja...
Upravo se čita
-
Protiv osumnjičenog Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu proslijeđeno je posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave.
-
"Zašto skrivati tko je T. Š. T., osoba odabrana na natječaju za voditelja Odjela za ekonomske poslove", pitaju možemovci
-
Od izvještavanja s tržnice dogurao je do urednika i voditelja Zagrebačke panorame (1986.), mozaične emisije Dobar dan (1988.), informativno-političkog magazina Spektar (1990.), informativne emisije Slikom na sliku (1992.), urednika i voditelja TV Dnevnika (1994.)
Nakon višekratne provjere pizze, bečkog odreska koji je, uzgredbudirečeno, velik kao šlapa od FAP-a (u bivšoj državi poznati kamioni, proizvodnja Fabrike automobila Priboj - FAP) i vuče se po stolu, ovog je puta Gastro špijun u Tiffany došao provjeriti nešto o čemu svi pričaju. Radi se, naime, o lignjama ali ne prženim ili pohanim već onima koje su pečene na žaru. Iako su porcije lignji i u prva dva slučaja gigantske i po zadovoljile bi i Radovana iz Masterchefa, one na žaru jednostavno su predobre, tako da se ovakvih u ponudi ne bi posramila niti bolja jadranska konoba.
Lignje su, naravno, također netom odmrznute no nakon što prođu roštiljadu i serviraju se uz sitno sjeckani češnjak, peršin i maslinovo ulje, dobivaju ono što trebaju i biti - fini i jednostavan obrok. Za 55 kuna dobije se i prilog, prženi ili kuhani krumpir ili onaj "na pekarski" što je u ovom slučaju bio i moj izbor. To je već standard, a ono što diže cijelu priču su fenomenalni kruščići pečeni u krušnoj peći koja dominira predvorjem ove pizzerije.
Ponuda piva - standardno tragična
Uz dobro dodatno zalijevanje maslinovim uljem lignje su još bolje. U većini slučajeva kruščići dobro dođu da se sve lijepo i pomaže, pa perači suđa poslije baš i nemaju puno posla. Tiffany drži standard no daleko od toga da ne može i bolje. Pri jednom posjetu nas je zasmetala naslaga prašine na kompletu s uljima i začinima, no to je već sljedeći put izgledalo puno bolje, te serviranje mineralne vode u čaši od Žuje. Tome unatoč, osoblje je vrlo korektno, ugodno i u svakom trenu na usluzi.
Nadalje, ponuda piva je gotovo tragična a radi se o kompletnom asortimanu Ožujskog piva, ponešto Karlovačkog i još ponekog domaćeg industrijskog piva koja ne mogu zadovoljiti niti prosječno zahtjevnog pivopiju. Vino u rinfuzi, pogodno za gemištarenje sasvim je zadovoljavajuće, kako cijenom tako i kvalitetom.
HRANA 4/5
PIĆE 3/5
AMBIJENT 4/5
POSLUGA 5/5
Gastro špijun
Izdvojeno
-
Protiv osumnjičenog Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu proslijeđeno je posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave.
-
Dolazak zadnjih od ugovorenih aviona očekuje se početkom sljedeće godine.
-
Posljednji ispraćaj njegovih posmrtnih ostataka bit će u petak u 15 sati na dugoreškom groblju Sveti Petar.
-
- Uređene zemljišne knjige su preduvjet razvoja i investicija ne samo naše županije, nego i cijele Hrvatske, rekla je županica
Reci što misliš!