KAportal Grad Slunj izjednačio cijenu komunalnog doprinosa u selu i gradu - bivši vijećnik ogorčen: Zabijanje još jednog čavla u lijes običnog čovjeka | Karlovački informativni web portal
PANDEMIJA KORONAVIRUSA

Grad Slunj izjednačio cijenu komunalnog doprinosa u selu i gradu – bivši vijećnik ogorčen: Zabijanje još jednog čavla u lijes običnog čovjeka

Gradska uprava u Slunju

– Zaposlenici Grada Slunja, gradonačelnik i gradski vijećnici poslušnici zajedno su sudjelovali u zabijanju još jednog čavla u lijes običnog čovjeka koji pokušava (pre)živjeti u ovom gradiću, kaže nam Ivica Barić iz Slunja. Barić je bivši vijećnik koji je za KAportal u par rečenica opisao što za njega kao građanina Slunja donosi odluka donešena prije tri dana na 19. sjednici Gradskog vijeća.

Radi se, naime, o povećanju cijene komunalnog doprinosa i mijenjanju zona komunalnog doprinosa, po njemu na vrlo nejasan način i totako da su okolna sela oko Slunja upala u istu zonu kao i centar grada Slunja iako nemaju kanalizaciju, organiziran gradski prijevoz i slične blagodati života u urbanoj sredini.

– U proteklom mandatu Gradskog vijeća Slunja komunalni doprinos je smanjen prvenstveno zbog postupka legalizacije objekata, koja je još uvijek u tijeku. Međutim, bez obzira na to gradonačelnik vraća komunalni doprinos na stare vrijednosti, kaže Barić i to bez ikakvih olakšica za npr. postupak legalizacije, za kupnju prvu nekretnine mladim obiteljima. Te mjere bi, smatra, svakako doprinjele da se barem koja mlada obitelj zadrži na ovom području, dok ih se ovako samo tjera.

– Kao bivši nezavisni vijećnik jako sam razočaran ovakvom odlukom, a na kraju krajeva ista odluka osobno utječe i na mene. Umjesto da u postupku legalizacije platim tisuću kuna za objekt, sad ću morati platiti 11 tisuća kuna. Vrlo poticajno, sarkastičan je ovaj Slunjanin.

KAportal.hr

  • 2 komentara

    1. Katiću ti si potpuno izgubio konpas, pa ti savjetujem da daš bezuvjetnu ostavku. Kako te nije sram i zadnju crkavicu izvući iz tog jadnog napaćenog naroda. Tebi si najbitniji ti, jer za tebe nema zime pošto tvoji prihodi samo rastu zahvaljujući što tvoji sugrađani umiru od neimaštine. Sram te bilo, ali BOG je velik i on sve vidi pa se duboko nadam da će i tvojoj prići ubrzo doći kraj. Uživaj dok još možeš.

    2. Odlucite se je li komunalna naknada ili komunalni doprinos. To su dva razlicita davanja.

    Odgovori