KAportal Gradska uprava od MORH-a traži prostor vojarne Luščić na poklon - prilika da Karlovac dobije novi gradski kvart? | Karlovački informativni web portal

Gradska uprava od MORH-a traži prostor vojarne Luščić na poklon – prilika da Karlovac dobije novi gradski kvart?

Vojarna u karlovačkoj gradskoj četvrti Luščić, veliki kompleks koji je prije desetak godina napustila Hrvatska vojska polako ali sigurno odlazi u povijest, barem onakav kakva je dosad bio.

Grad Karlovac je, podsjetimo, vojarnu dobio na korištenje od države no sad iz karlovačke gradske uprave žele da cijeli kompleks gradu bude darovan a kako bi se ostvario davni plan izgradnje novog modernog gradskog kvarta na ovom području.

foto www.karlovac.hr

Nakon što je u dva navrata karlovačka gradska uprava organizirala čišćenje s građanima i volonterima, članovima raznih udruga civilnog društva, a neki su prostori i ustupljeni udrugama na korištenje, sad su na raščišćavanju terena sada su angažirani bageri Hrvatske vojske.

U tijeku su, navode u Gradu, pregovori da se prostor vojarne daruje, što bi u budućnosti vjerojatno pretpostavilo rušenje svih objekata, te gradnju novih, uz uređenje gradskog trga, parka sa šetnicom i stambenih i poslovnih zgrada.

KAportal.hr

  • Jedan komentar

    1. Novi kvart ili proširenje postojećeg?

    Odgovori