KAportal I Ozljani uživali u filmovima na otvorenom - nakon dirljive priče o "Crvenom psu" u kolovozu stižu crtići | Karlovački informativni web portal

I Ozljani uživali u filmovima na otvorenom – nakon dirljive priče o “Crvenom psu” u kolovozu stižu crtići

Drugu godinu zaredom, Ozalj je dobio “open-air” kino pored spomenika, na Trgu braće Radić. Projekt KINO.hr mreže “Film za van” u petak i subotu ozaljskoj publici je prikazao dva obiteljska filma snimljena prema istinitim događajima, povezana glavnim junakom – Crvenim psom.

On je sedamdesetih godina prošlog stoljeća obilazio Australiju, mnogi su ga zavoljeli, ušao je u legendu pa su mu podigli i spomenik kojeg je primijetio britanski književnik Louis de Bernières i napisao knjigu, a prema tom književnom predlošku snimljen je 2011. godine film “Crveni pas” koji je ušao u 10 najuspješnijih australskih filmova. Pet godina kasnije stvoren je drugi film koji otkriva početak priče o Crvenom psu.

Publika svih generacija napeto je, u ponekim trenucima sa suzom u oku, pratila pustolovine Crvenog psa. Svi koji vole pse, avanturu i mitove nisu mogli ostati ravnodušni, a jedan domaći kritičar je nakon domaće premijere drugog filma rekao – ako nemate psa, nakon ovog filma ćete se teško oduprijeti želji najmlađih da dobiju jednoga.

“Film za van” u Ozlju nastavlja se 9. i 10. kolovoza s crtić-vikendom. U ta dva dana u Ozalj ekskluzivno, istovremeno s ostatkom Hrvatske, dolaze dvije napete i zabavne animirane priče. “Gordon i Paddy” govori o šefu policije, žapcu, koji se sprema za mirovinu i mora pronaći novog pomoćnika koji će ga naslijediti i zajedno s njim riješiti misteriju nestalih lješnjaka. Kao dio nacionalnog programa Ljeto u Kinomreži, čiji je KINO.hr punopravni član, u Ozalj dolazi i “Skockani nindža” s crnohumornom pričom o plišanom nindži koji se nalazi u osvetničkoj misiji.

“Film za van” je dio KINO.hr mreže u organizaciji multimedijskog poduzeća RADAR, a ozaljsko izdanje održava se uz potporu Grada Ozlja i Turističke zajednice grada Ozlja.

  • KAportal.hr

  • Odgovori