KAportal Irska pjevačica Mary Coughlan večeras u 21 sat na Starom gradu Dubovcu otvara 13. Međunarodni etno jazz festival | Karlovački informativni web portal

Irska pjevačica Mary Coughlan večeras u 21 sat na Starom gradu Dubovcu otvara 13. Međunarodni etno jazz festival

Koncertom irske pjevačice Mary Coughlan večeras na Starom gradu Dubovcu započinje 13. Međunarodni etno jazz festival. Coughlan je uz bogatu glazbenu karijeru poznata i po nizu obrada, ali i cijelih multimedijalnih showova posvećenih legendarnoj Billie Holliday. Ovaj će koncert imati i karlovački štih, jer će s njom nastupiti Karlovčanin Sven Buić koji je u vrijeme života i rada u Irskoj nastupao s Mary Coughlan, a sada će ih zajedno moći vidjeti i karlovačka publika.

Početak koncerta je u 21 sat, a to je termin i preostala dva koncerta ovogodišnjeg festivala. U subotu će na Dubovcu zasvirati kvartet Branimira Gazdika koji će jazz-fusion glazbom zasigurno stvoriti temperamentnu atmosferu, a u nedjelju nas očekuje i vrhunac festivala uz koncert jednog od najvećih svjetskih glazbenika koje je Karlovac ikada imao čast ugostiti – Ralpha Townera, legendarnog jazz gitarista, pijanista i trubača, po čijim su legendarnim skladbama nazvani i krateri na Mjesecu (Icarus i Ghost Beads)!

KAportal.hr

  • Odgovori