KAportal Jedinstven dom za starije u Dugoj Resi građevinsku dozvolu dobio u rekordnom roku – belgijski investitori: Širit ćemo dobar glas o pozitivnom poslovnom okruženju | Karlovački informativni web portal

Jedinstven dom za starije u Dugoj Resi građevinsku dozvolu dobio u rekordnom roku – belgijski investitori: Širit ćemo dobar glas o pozitivnom poslovnom okruženju

– Početkom ovog tjedna dobili smo pravomoćnu građevinsku dozvolu i to u rekordnom roku za izgradnju doma za starije i nemoćne, te za višenamjensku dvoranu, a za apartmanski dio odnosno asistirano življenje još iščekujemo dozvolu, ali se također nadamo da će biti izdana u kratkom roku. Želimo se doista zahvaliti na ovako brzo izdanoj dozvoli, nismo nikada očekivali da će biti izdana za par dana, stoga zahvaljujem županu Damir Jeliću i cijeloj Karlovačkoj županiji te Gradu Dugoj Resi i gradonačelniku Tomislavu Boljaru jer ovim je pokazana lijepa simbioza između Grada i Županije i poslan pozitivan impuls prema Lindbergh grupi koja će širiti dobar glas o pozitivnom poslovnom okuženju u ovoj našoj regiji – kazala je direktorica Lindbergh Care Croatia Maja Matanić Vautmans na današnjoj tiskovnoj konferenciji. Zahvale za izuzetno brzo izdavanje dozvole i odličnu suradnju Županiji i Gradu uputili su i ostali predstavnici investitora, koji su istakli da ovako nešto u Belgiji nisu nikad doživjeli.

Na predstavljanju projekta, koji je poprilično izmijenjen unatrag godinu dana od kada je belgijski investitor predstavio prve ideje za izgradnju doma za starije i nemoćne u dugoreškom naselju Tušmer, sudjelovali su i direktorica Lindbergh Groupe Hilde Maria Bosmans, Philippe Verbaet direktor Lindbergh grupe Belgija – Hrvatska, te dugoreški gradonačelnik Tomislav Boljar i karlovački župan Damir Jelić.

– Zahvaljujem svima koji su sudjelovali u ovom projektu jer on govori da kad investitor dobro surađuje s lokalnom zajednicom i javno pravnim tijelima da se sve može odraditi doista brzo. U jednom trenutku bilo je propitivanja i s belgijskom praksom koja zna stvarati probleme u Belgiji po pitanju izdavanja akata, a ja sam kazao da toga kod nas neće biti i da ćemo to odraditi ekspresno i dokazali smo da se to može. Konkretno, nakon što je stigao zadnji papir građevinska dozvola izdana je za tri minute. To je dio servisa kojemu težimo, nastavit ćemo u istom ritmu za bilo koji projekt, a posebno za one koji zapošljavaju – kazao je župan Damir Jelić te pohvalio sve koji su radili na projektu u Županiji.

Već samo ime projekta „Mrežnički vrt života“ govori da je riječ o dobro osmišljenoj ideji prema kojoj je u proteklih godinu dana razvijan jedan sasvim novi koncept smještaja za starije osobe.

– Lokacija uz rijeku Mrežnicu i ovaj parkić povukli su nas na razvoj novog koncepta u kojem želimo pokazati kako bi trebalo živjeti u domu unutar zajednice i kako zajednicu povezati s domom. Osmislili smo zapravo tri objekta. U prvom će biti 66 jednokrevetnih soba i 43 dvokrevetne sobe, svaka će imati svoju kupaonicu. Tu će se moći smjestiti 151 korisnik. U domu će biti osigurane i sve osobne usluge, frizer, pediker, masaža i slično, ali i restoran koji će moći koristiti i vanjski korisnici. U drugom objektu bit će oko stotinu kvadratnih metara velika sportska dvorana namijenjena za starije, ali i za djecu, te organiziranje raznih radionica. Treći objekt imat će 27 apartmana čiji korisnici će moći živjeti samostalno i po potrebi koristiti usluge doma – pojasnila je Marijana Radnić Cippico, glavna projektantica, izgled budućeg doma.

  • Kako se s prvotno planiranih oko 3000 kvadrata došlo na oko 5600 kvadrata, tako je investicija planirana na oko 5 milijuna eura također značajno povećana. Sada prvo valja izraditi troškovnik, izvedbeni projekt, a slijede razgovori s građevinskim tvrtkama. Stoga radovi na samoj izgradnji najvjerojatnije će početi na proljeće, a prvi korisnici ukoliko sve bude išlo prema planu, u dom bi mogli useliti 2020. godine

    – Važno nam je svako radno mjesto, a ovdje će ih biti pedesetak, ali smo uspjeli pokazati da simbiozom možemo napraviti jako puno, što će nam donijeti i dodatne benefite. U Belgiji će se govoriti da ovdje vlada pozitivno poslovno okruženje pa možda dođu i neki novi ulagači – istaknuo je dugoreški gradonačelnik Tomislav Boljar.

    Lindbergh grupa ovdje ne staje, trenutno razvija sličan projekt u Slavonskom Brodu, a planira projekte za još tri lokacije u Hrvatskoj, jer prema njihovoj projekciji u RH žele zbrinuti oko 5000 korisnika.

    KAportal.hr

  • Odgovori