KAportal Karlovac ujutro među najhladnijima u zemlji, no temperatura će uskoro opet narasti do gotovo ljetnih vrijednosti | Karlovački informativni web portal

Karlovac ujutro među najhladnijima u zemlji, no temperatura će uskoro opet narasti do gotovo ljetnih vrijednosti

Jučer gotovo ljetnih 24 stupnja, danas ujutro tek 2.5. Temperaturni skokovi i padovi najveći su problem onima koji ujutro kreću u školu, na veleučilište ili posao, jer pravo je pitanje – kako se obući? Ujutro smrzavica, a već oko podneva skoro pa ljeto.

Ujutro je Karlovac sa 2.5 stupnja bio jedan od najhladnijih gradova u državi, hladnije je bilo tek u Otočcu na jedva +1 i u Gospiću gdje je zabilježeno 1.7. Ni Ogulinci se nisu baš grijali, u 7 sati zabilježena je temperatura od 4.8 stupnja. S druge strane, temperature na moru nagovješćuju još jedan iznimno topao dan – u Dubrovniku je već u 7 ujutro bilo iznad 19 stupnjeva.

I na karlovačkom području očekuje nas još jedan sunčan i topao dan, temperatura će narasti do 20 stupnjeva, vjerojatno i pokoji stupanj više. Tako bi trebalo biti i preko vikenda, pa i u ponedjeljak, dok dugoročna prognoza umjeren pad temperatura najavljuje za utorak. No, i dalje će se nastaviti sunčano vrijeme, a i temperatura će pasti za tek nekoliko stupnjeva – na 15.

KAportal.hr

  • Odgovori