KAportal Karlovački sud naložio istragu zbog spolne zlouporabe djeteta - muškarac priznao djelo, branio se da je mislio da je starija?! | Karlovački informativni web portal
PANDEMIJA KORONAVIRUSA

Karlovački sud naložio istragu zbog spolne zlouporabe djeteta – muškarac priznao djelo, branio se da je mislio da je starija?!

foto ilustracija

Županijski sud u Karlovcu donio je rješenje o provođenju istrage protiv muškarca kojega tereti da je počinio kazneno djelo spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina.

Muškarac je ispitan te je priznao počinjenje kaznenog djela, no branio se da je mislio da žrtva ima više od 15 godina. S obzirom na priznanje, kaže on u žalbi prema Županijskom sudu u Karlovcu, smatra da “nije potrebno provoditi istragu i prikupljati daljnje dokaze i podatke, osobito one koji nisu sporni”.

Stavlja mu se na teret da je u cilju zadovoljenja svog spolnog nagona naveo dijete u napuštenu kuću te joj zaprijetio ali i izvršio spolni odnos. Nekoliko tjedana kasnije je na istom mjestu i na isti način po drugi put imao spolni odnošaj, nakon čega je djevojčica ostala trudna.

– U zakonu je određeno da će se u istrazi prikupiti dokazi i podaci potrebni da bi se moglo odlučiti hoće li se podignuti optužnica ili obustaviti postupak, pa je pozivanje osumnjičenika na moguće daljnje traumatiziranje žrtve i njezine uže obitelji potpuno neosnovano s obzirom na primarni cilj istrage, obrazložio je sud, odbacujući osumnjičenikovu žalbu.

Prijeti mu od 3 do 12, odnosno 15 godina zatvora, ovisno o tome kako će njegovo djelo tužiteljstvo okarakterizirati, a sve pod uvjetom da u sudskom postupku za to bude i osuđen.

KAportal.hr

  • Odgovori