KAportal Karlovčanin pao na pokretnim stepenicama i ozlijedio se: Kaufland i Croatia osiguranje mu moraju isplatiti 32.000 kuna odštete | Karlovački informativni web portal

Karlovčanin pao na pokretnim stepenicama i ozlijedio se: Kaufland i Croatia osiguranje mu moraju isplatiti 32.000 kuna odštete

 

Kaufland u Karlovcu

Kaufland Hrvatska i Croatia osiguranje dužni su solidarno na ime naknade štete isplatiti 32 tisuće kuna Karlovčaninu koji je teško ozlijeđen pri padu na pokretnoj traci, klizavoj od kiše, u Kauflandovom trgovačkom centru u Karlovcu, javlja Novi list.

Presudio je tako Općinski sud u Karlovcu, koji je zasad nepravomoćnom presudom odredio da su Kaufland i Croatia osiguranje dužni namiriti teškom stradalom i parnični trošak od 12,7 tisuća kuna.

Karlovčanin M.Š. je 10. srpnja 2014. godine pao niz pokretnu traku u trgovačkom centru, jer je bilo mokro i sklisko od kiše, a guma na traci dotrajala. Noga mu se iskrenula u zglobu pa je pao i udario koljenom u pokretnu traku. U tužbi je naglasio da nigdje nije bilo upozorenja da je pokretna traka skliska zbog kiše.

U tužbi je ukazao i da se obratio Kauflandu sa zahtjevom za mirno rješenje spora, a ta je tvrtka zahtjev proslijedila Croatia osiguranju, svom osiguratelju, no odbijen je. Karlovčanin je u konačnici precizirao da na ime fizičkih bolova, pretrpljenog straha i smanjenje životne aktivnosti traži ukupno 32 tisuće kuna.

Kaufland Hrvatska je u odgovoru na tužbu naveo kako nije točno da je do ozljede kupca došlo zbog njihovog propusta, zbog toga što je guma na pokretnoj traci bila dotrajala. Jer, da je tako, i drugi kupci bi stradali pri korištenju pokretne trake.

  • Evidentno je da tužitelj nije primijenio dužnu pažnju koju su imali svi ostali kupci, naglašavalo se u Kauflandovom odgovoru na tužbu. Croatia osiguranje je pak u svom odgovoru osporavala da je Karlovčanin uopće pao niz pokretnu traku i ozlijeđen. Osigurateljska tvrtka je navela i da odgovara samo za štete iznad 40 tisuća eura, piše Novi list.

    Vijesti.hr

  • Odgovori