KAportal Karlovčanin Roman Maglić istrčao čuveni berlinski maraton, sudjelovalo više od 47 tisuća trkača iz 150 zemalja | Karlovački informativni web portal

Karlovčanin Roman Maglić istrčao čuveni berlinski maraton, sudjelovalo više od 47 tisuća trkača iz 150 zemalja

Član Atletskog kluba Ka Tim Karlovac, Roman Maglić, nastupio je u Berlinu na jednom od najvećih i najpoznatijih svjetskih maratona. Ove godine na berlinskom maratonu sudjelovalo je više od 47 tisuća atletičara i atletičarki iz 150 zemalja svijeta, a Maglić je istrčao maraton u vremenu 03:22:19 sati i završio na 5.896 mjestu. Riječ je o zaista vrlo solidnom rezultatu, ako uzmemo u obzir da je iza njega ostalo više od 40.000 sudionika!

Staza maratona se proteže Berlinom, uključujući znamenitosti grada kao što su Brandenburška vrata, spomenik Viktoriji, Televizijski toranj, Berlinska katedrala i ostale. Staza je vrlo ravna te sa svega 70 metara razlike u visinskoj elevaciji zbog čega je upravo u Berlinu postignut i važeći svjetski rekord u maratonu.

Roman Maglić zahvaljuje i sponzorima koji su mu omogućili put u Berlin, prije svega Karlovačkoj športskoj zajednici, Zajednici športova Karlovačke županije i firmi KBD-trgovina i inženjering d.o.o.

KAŠonline

  • Odgovori