KAportal Ključ grada Duge Rese nije više u Boljarovim rukama - preuzela ga nova predsjednica Dječjeg vijeća za početak fašničkih ludorija | Karlovački informativni web portal

Ključ grada Duge Rese nije više u Boljarovim rukama – preuzela ga nova predsjednica Dječjeg vijeća za početak fašničkih ludorija

Dugoreško Dječje vijeće dobilo je novu predsjednicu Anamariju Salopek iz OŠ Ivan Goran Kovačić koja je do sada obnašala dužnost zamjenice. Dosadašnja predsjednica Anamarija Bišćan, radi previše obveza neće obnašati dužnost zamjenice, već će njenu funkciju preuzeti Antonio Bišćan iz OŠ Vladimir Nazor.

Nova predsjednica Anamarija Salopek od dugoreškog gradonačelnika Tomislava Boljara preuzela je „ključ Grada“ čime je obilježen početak fašničkog vremena.

Prva aktivnost u kojoj će sudjelovati Dječje vijeće i nova predsjednica je Fašnička povorka malih maškara. Maškaradu inače organiziraju udruge „Naša djeca Jozefina“ i udruga Agora, a održat će se 25. veljače s početkom u 16 sati. Povorka malih maškara krenut će od crkve Svetog Antuna, kretati se ulicama grada sve do Amfiteatra gdje će se održati izbor najboljih maski i prigodno druženje – doznajemo od gradske pročelnice Helene Milković Klokočki koja dodaje kako će tijekom ove godine, u skladu s programom rada Dječje gradsko vijeće imati niz aktivnosti.

Dječje gradsko vijeće prema planu rada raspisati će dva natječaja, za „Najdječje djelo u 2019“. i natječaj za izradu idejnog rješenja za dječji logotip grada, odnosno svojevrsni „grb“ Dječjeg vijeća, a izrađivat će ga učenici obiju škola i Vrtića. Nadalje, članovi vijeća sudjelovati će na edukacijama, susretima Dječjih vijeća na nivou države, ali i sudjelovati u svim aktivnostima udruge „Jozefina“, surađivati s Gradskim društvom Crvenog križa i slične aktivnosti.

KAportal.hr

  • Odgovori