KAportal Kolegij župana Jelića održan u Lasinji - svečano otvorili vrtić Bambi, najavljen projekt izgradnje rotora na ulazu u mjesto | Karlovački informativni web portal

Kolegij župana Jelića održan u Lasinji – svečano otvorili vrtić Bambi, najavljen projekt izgradnje rotora na ulazu u mjesto

Karlovački župan Damir Jelić sa svojim je suradnicima danas obišao Općinu Lasinja, gdje je s načelnikom Željkom Prigorcem održao kolegij.

Raspravljalo se o projektima Karlovačke županije, posebno onima koji se odnose na područje Lasinje. Raspravljene su teme kao što je demografija i mjere koje se poduzimaju na prostoru Općine Lasinja, problematika radnih mjesta i zapošljavanja, zbrinjavanja i gospodarenja otpadom, problematika državne imovine na prostoru općine, Regionalnog centra kompetencija, izdavanja akata za gradnju za potrebe investitora na ovom prostoru. Svoj rad predstavili su predstavnici Regionalne razvojne agencije JURRA-e te Županijska uprava za ceste Karlovac, s projektima koji su u posljednje dvije godine završeni na prostoru općine Lasinja.

Načelnik Prigorac je rekao da je strateški projekt Općine proširenje škole i dječjeg vrtića, koji bi bio u sastavu zgrade škole. Predstavio je projekte komunalne infrastrukture, među kojim se ističe izgradnja rotora na ulazu u Lasinju.

Očekuje se da bi rotor trebao biti završen do jeseni ove godine. Važan je projekt i Gospodarske zone u Lasinji, koji bi otvorio nova radna mjesta i zadržao stanovnike na ovom prostoru, a Općina planira realizirati i projekt interpretacijskog centra Lasinjske kulture. Uređen je novi sportski centar u središtu mjesta, nogostupi i prometnice, prostor dječjeg vrtića, rekonstrukcija stare zgrade Općine, uveden bežićni internet u središtu Lasinje, a mnogo se učinilo i na prikupljanju i zbrinjavanju otpada. U prilog tome ide i svečanost koja je uslijedila nakon održanog kolegija.

Nakon kolegija, sudionici su se uputili na svečano otvorenje nove zgrade Dječjeg vrtića Bambi u Lasinji, kojeg će pohađati 20 predškolaca, a Karlovačka županija će pokrivati troškove održavanja vrtića. To je još jedna iznimno važna mjera za komunalni standard stanovništva i demografski oporavak ovog prostora.

  • KAportal.hr

  • Odgovori