KAportal Konačno maksimalna kazna za prometni prekršaj: Karlovački sud nepopravljivog vozača kaznio rekordnom novčanom kaznom | Karlovački informativni web portal

Konačno maksimalna kazna za prometni prekršaj: Karlovački sud nepopravljivog vozača kaznio rekordnom novčanom kaznom

Sud u Karlovcu

Prekršajni sud u Karlovcu izrekao je rekordnu novčanu kaznu za prometni prekršaj. Mladiću u dobi od 28 godina presudili su maksimalnih 15.000 kuna jer je 28. lipnja prošle godine oko 22.25 sati vozio automobil Ulicom Banija, iako nikada nije položio vozački ispit.

On se nikada nije pojavio na sudu, prvo im se vratila obavijest “da je obaviješten, ali da nije podigao pošiljku”, a potom da je odselio, da bi ga zatim pozvali putem vlastite oglasne ploče i napomenuli da njegova nazočnost nije nužna za održavanje rasprave.

Na sudu je ispitan policajac koji je muškarca uhvatio u prometnom prekršaju. Rekao je također kako je prilikom provjere utvrdio da muškarac učestalo čini prekršaje i kaznena djela.

Sud je obrazložio kako je u ovom slučaju iskazao novčanu kaznu u najvišem iznosu propisanom za taj prekršaj (ona se kreće između 5.000 i 15.000 kuna) zbog težine počinjenog prekršaja, a posebno zbog okolnosti što je okrivljenik i ranije kažnjavan za taj prekršaj, te je višestruko kažnjavan po drugim prekršajima. Olakotne okolnosti mu nisu pronašli.

KAportal.hr

  • Odgovori