KAportal Lički pehist: Kao pacijent doživio nesreću u kolima hitne, a onda još izgubio sud za odštetu | Karlovački informativni web portal
PANDEMIJA KORONAVIRUSA

Lički pehist: Kao pacijent doživio nesreću u kolima hitne, a onda još izgubio sud za odštetu

foto ilustracija - arhiva KAportala
foto ilustracija – arhiva KAportala

Ne samo da mu nije dosuđena odšteta od 80.000 kuna, već će Zvonko D., sudionik bizarne prometne nesreće koja se u Ličkom Lešću dogodila 2009. godine, tuženiku (osiguravajućem društvu) morati pokriti njegovih 25.000 kuna troškova, presudio je tako nepravomoćno Općinski sud u Gospiću.

Spletom okolnosti, on se u nesreći našao ni kriv ni dužan. Bio je, naime, pacijent, kojega je zbog problema s dijabatesom u kolima hitne pomoći iz Doma zdravlja Otočac u Opću bolnicu Gospić prevozio Toni D. Svojim fiat puntom neopreznom vožnjom nesreću je prouzročio sumještanin Jasmin K., to je utvrdila policija svojim očevidom.

Pacijent je ipak stigao u gospićku bolnicu, no sada ne samo kao teški dijabetičar, već i kao unesrećenik iz prometne nesreće, jer se žalio na trzajnu ozljedu kralježnice. Otpušten je kući, ali se u nekoliko navrata javljao svojem liječniku žaleći se na bolove u vratu i u kralježnici, zbog čega je morao nositi Shantzov ovratnik. Smatrao je da ima pravo na odštetu od osiguravajućeg društva, ali je nije dobio, zato ih je i tužio.

No, na njegovu nesreću, oba sudska medicinka vještaka utvrdila su tijekom postupka da tegobe na koje se žalio nemaju nikave veze s prometnom nesrećom.

– Istegnuće muskulature vrata je postavljeno na pregledu kod kirurga temeljem subjektivnog iskaza tužitelja koji se na pregledu kod kirurga žalio na bolove u vratu, s tim da je prilikom pregleda RTG pokazao uredan nalaz vratne kralježnice, a kirurg je preporučio medikamentoznu terapiju – zaključak je vještaka.

KAportal.hr

  • Odgovori