KAportal Akcija za pet! Mali orkestar Glazbene škole održat će čak 12 koncerata u prosincu za najmlađe sugrađane | Karlovački informativni web portal
PANDEMIJA KORONAVIRUSA

Akcija za pet! Mali orkestar Glazbene škole održat će čak 12 koncerata u prosincu za najmlađe sugrađane

unnamedGlazbena škola Karlovac, uz čak 24 koncerta koja će održati u prosincu, u ovo predblagdansko vrijeme održat će i još jednu lijepu akciju – Božićnu turneju gitarista na čak 12 lokacija. Ideja se rodila prije dvije godine kada je prof. Tena Bunčić s četvero svojih učenika osmislila prigodni blagdanski program za komorni sastav gitara. Mladi gitaristi na svojim koncertima kroz klasični pristup glazbi dočaravaju pravi blagdanski ugođaj, ali i poučavaju svoju publiku o brojnim zanimljivostima i anegdotama koje se vežu uz svima dobro znane blagdanske melodije. Cijela je priča izvrstan edukativni projekt u kojem djeca poučavaju djecu na drugačiji i zabavan način.

Ovogodišnja turneja u trajanju puna dva tjedna održat će se u karlovačkim vrtićima, osnovnim školama i javnim ustanovama, a posebno su izdvojena dva nastupa otvorena za javnost – u srijedu 21. prosinca u 19 sati u Ilirskoj dvorani Gradske knjižnice Ivana Gorana Kovačića i u četvrtak 22. prosinca u 17.30 sati u Knjiguljici u Radićevoj ulici. Svi koncerti su besplatni te je to dar mladih izvođača i njihove profesorice Karlovčanima.

Jedan koncert ima poseban značaj za putujući tim Glazbene škole Karlovac. To je posjet najmlađim korisnicima pedijatrijskog odjela Opće bolnice Švarča koje će mali glazbenici razveseliti kreativnim darovima koje sami izrađuju u pauzama između koncerata.

Na koncertima će nastupati gitaristi, učenici 5. razreda David Banay, Matija Furač, Mislav Penić i Dora Spudić, mezzosopranistica (drugi razred srednje škole) Dora Gornik, te na udaraljkama prvašić Jakov Bunčić.

KAportal.hr

  • Odgovori