KAportal Malverzacije u ogulinskom Vodovodu? U godinu dana za jedan automobil potrošeno 300 litara antifriza, 1.200 litara ulja za 7 vozila, te 1,1 milijun kuna za njihovo održavanje?! | Karlovački informativni web portal

Malverzacije u ogulinskom Vodovodu? U godinu dana za jedan automobil potrošeno 300 litara antifriza, 1.200 litara ulja za 7 vozila, te 1,1 milijun kuna za njihovo održavanje?!

Bivši direktor ogulinske gradske tvrtke Vodovod i kanalizacija Zdravko Paušić dobio je izvanredni otkaz ugovora o radu, a nakon što su Skupština i Nadzorni odbor ovog trgovačkog društva posumnjali u moguće nepravilnosti. Paušićev nasljednik, direktor Bojan Prebežić je pak ustvrdio da je do otkaza došlo jer je bivši direktor “krajnje neuredno i neodgovorno obavljao svoje poslove što je dovelo do gubitka povjerenja poslodavca u njegov rad”.

Prema riječima predsjednika Nadzornog odbora Ivana Vukovića koje prenosi OGportal, ovo je tijelo na nepravilnosti moralo reagirati, za razliku od bivšeg Nadzornog odbora na čelu sa HDZ-ovim predsjednikom Ivicom Francetićem. Naime, predsjednik Skupštine Vodovoda i kanalizacije, gradonačelnik Dalibor Domitrović, iznio je tek dio financijskih pokazatelja, koji upućuju na moguće nepravilnosti u poslovanju. Tako je, primjerice, naveo da je u godinu dana za jedan automobil potrošeno 300 litara antifriza, 1.200 litara ulja za 7 vozila, 1,1 milijun kuna za održavanje 7 vozila.

Na novinarsko pitanje, Domitrović je odgovorio je da osim ulaznih, ima nelogičnosti i u izlaznim računima, kao što je potrošnja vode kod fizičkih i pravnih osoba.

Kako doznaje OGportal, u četvrtak u poduzeće stižu sudski i financijski vještaci koji će točno utvrditi činjenično stanje, a nakon čega će se najvjerojatnije podnijeti i kaznena prijava.

KAportal.hr

  • Odgovori