KAportal "Manje oružja, manje tragedija" i dalje traje: Slunjani se riješili puške, 1.655 komada streljiva, 9 ručnih bombi... | Karlovački informativni web portal

“Manje oružja, manje tragedija” i dalje traje: Slunjani se riješili puške, 1.655 komada streljiva, 9 ručnih bombi…

foto PU karlovačka

“Manje oružja, manje tragedija”, akcija kojom je građanima omogućeno da se bez ikakvih sankcija riješe ilegalnog oružja, traje i dalje, a u onoj provedenoj u Slunju, prikupljena je automatska puška, zatvarač za pušku, sedam spremnika streljiva, 1655 komada raznog streljiva, devet ručnih bombi i 1,1 kilogram privrednog eksploziva.

– Zahvaljujemo svima koji su prepoznali značaj ove akcije i iz svoje okoline uklonili oružje i minsko-eksplozivna sredstva te na taj način pridonijeli sigurnosti, a sve ostale građane i dalje pozivamo i podsjećamo – predajte oružje bez sankcija, pozvali su iz PU karlovačke.

Podsjetili su one koji ga posjeduju ili nađu da oružje i ubojita sredstva ne odlažu i ne ostavljaju u kontejnerima za smeće ili na otvorenim prostorima u prirodi jer na taj način ugrožavaju živote drugih ljudi. Protiv građana koji ovakvo oružje prijave policiji radi predaje neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

– Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Na vašu adresu doći će posebno osposobljeni policijski službenici u civilnoj odjeći i s vozilom bez policijskih oznaka koji će preuzeti oružje, pojasnili su iz policije.

KAportal.hr

  • Odgovori