KAportal Ministar Darko Horvat u ozaljskoj tvrtki Flammifer na isporuci višenamjenskih autocisterni | Karlovački informativni web portal
PANDEMIJA KORONAVIRUSA

Ministar Darko Horvat u ozaljskoj tvrtki Flammifer na isporuci višenamjenskih autocisterni

Ministar Darko Horvat u tvrtki Flammifer d.o.o. Ozalj

Sredinom prosinca 2019. godine ozaljska tvrtka Flammifer isporučila je još jednu narudžbu vatrogasnih višenamjenskih autocisterni, vrijednih 15 milijuna kuna, Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta. Predmet javne nabave provelo je Ravnateljstvo za robne zalihe, a resorni ministar Darko Horvat u sjedištu tvrtke Flammifer u Ozlju uručio je krajnim korisnicima na korištenje potrebne višenamjenske cisterne.

Iz tvrtke Flammifer pojašnjavaju kako se radi o deset višenamjenskih autocisterni tipa Flammifer FF TLF 7000 opremljenih sa spremnicima vode zapremnine 7.000 litara, pumpom normalnog i srednjeg tlaka, brzonavalnom vitlom s 60 metara crijeva, sustavom za isporuku manjih količina vode te ostalom opremom za potrebe intervencija. Naglašavaju da se autocisterne osim za prijevoz i dopremanje pitke vode mogu koristiti i za vatrogasne intervencije.

Inače, ovo je druga ovogodišnja isporuka višenamjenskih autocisterni resornom ministarstvu u svrhu kapacitiranja strateških robnih zaliha. Do sada u robnim zalihama Ministarstvo posjeduje 71 višenamjensku cisternu, koje se nalaze na čuvanju, korištenju i održavanju kod krajnih korisnika na određeni rok, uglavnom je riječ o lokalnim jedinicama ili dobrovoljnim i javnim vatrogasnim postrojbama.

 

KAportal.hr

  • Odgovori