KAportal Ministarstvo kulture karlovačkim udrugama odobrilo 105.000 kuna za inovativne umjetničke i kulturne programe | Karlovački informativni web portal

Ministarstvo kulture karlovačkim udrugama odobrilo 105.000 kuna za inovativne umjetničke i kulturne programe

Potpora i "Udaru groma"
Potpora i “Udaru groma”

Ministarstvo kulture objavilo je rezultate natječaja za programe inovativne umjetničke i kulturne prakse. U Karlovačku županiju, ili konkretnije (samo) u grad Karlovac stići će 105.000 kuna, namijenjenih trima karlovačkim udrugama za ukupno četiri programa.

Ministarstvo kulture tako je odobrilo potporu za dva programa udruge za društveni razvoj KA-MATRIX. Riječ je o cjelogodišnjem projektu “Nova kultura_Hibridni grad 017” za koji je ministarstvo “matriksovcima” odobrilo 40.000 kuna te o novom izdanju glazbenog festivala Udar groma, za koji će KA-MATRIX od Ministarstva kulture dobiti 15.000 kuna.

Spisak odobrenih programa najavljuje nam i da se u narednoj godini možemo veseliti još jednom novom festivalu na listi sve mnogobrojnih karlovačkih zbivanja – riječ je o Infinity Festu, koji će provoditi udruga za promicanje urbane, glazbene i plesne kulture Infinitum, a koji će ministarstvo podržati sa 30.000 kuna.

Napokon, sa 20.000 kuna Ministarstvo kulture poduprijet će jubilarno deseto izdanje popularnog LED Festa, koji organizira udruga za poticanje kreativnosti i razvoj nezavisne kulture Poluga.

KAportal.hr

  •  

  • Odgovori