KAportal Mladi hrvatski bejzbolaši osmi na Europskom prvenstvu do 23 godine starosti, Paulić najsolidniji od Karlovčana | Karlovački informativni web portal

Mladi hrvatski bejzbolaši osmi na Europskom prvenstvu do 23 godine starosti, Paulić najsolidniji od Karlovčana

foto: Hrvatski baseball savez

Neće dugo pamtiti mladi hrvatski bejzbolaši svoj nastup na Europskom prvenstvu za igrače do 23 godine starosti u Češkoj. Zauzeli su posljednje osmo mjesto, a očekivalo se ipak nešto više od selekcije u kojoj ima i nekoliko vrlo solidnih igrača pa i ponajbolji hrvatski dvojac, Karlovčanin Antonio Horvatić i Splićanin Andrija Tomić.

Uz Horvatića, u reprezentaciji su od Karlovčana igrali i još vrlo mladi Duje Papić, Kevin Volarić i Benjamin Paulić, možemo tu donekle ubrojiti i kanadskog Hrvata Justina Olića koji je bio član karlovačke Olimpije.

Mladi Hrvati u skupini su redom gubili od Češke 10:6, Belgije 11:3 i Ukrajine 9:2, a u razigravanju za osmo mjesto prvo su, uz čak tri dodatne izmjene, sa 7:6 izgubili od Velike Britanije, a potom se od prvenstva oprostili s neslavnih 14:0 s Nizozemskom.

Valja priznati kako je razočarao Horvatić, koji je očito na ovo prvenstvo došao podosta indisponiran nakon duge bundesligaške sezone i nadamo se da će na skorašnjem Europskom prvenstvu, kruni sezone, ispraviti ovaj dojam. U Češkoj je bio vrlo neraspoložen, u svim segmentima igre. Najsolidnije je odigrao mladi Paulić, ali nije baš imao previše prilike da to i pokaže. Još čudniji je bio odnos selektora prema Volariću, koji je u prvoj utakmici zamijenjen već u trećem inningu bez pravog razloga, a protiv Nizozemaca je ušao kao zamjena, ali je izmijenjen prije nego što je dobio prigodu doći na udaranje. Najmlađi, Papić, dva puta je ulazio kao zamjenski pitcher – protiv Belgijanaca je brzo i lako okončao do tada dugi belgijski napad, protiv Nizozemske je platio danak neiskustvu. Olić među solidnijim hrvatskim pitcherima, no na ovom natjecanju to i nije poseban učinak.

Sve se sada okreće seniorskoj reprezentaciji i skorašnjem Europskom prvenstvu u Njemačkoj, početkom rujna. Tamo će se prvenstveno tražiti ostanak u društvu najboljih u Europi, a potajno se pokušati ugurati i na olimpijske kvalifikacije.

  • KAŠonline

  • Odgovori