KAportal Mladi karlovački mačevaoc Antonio Gojak imao vrlo dobar nastup na jednom od najjačih turnira na svijetu | Karlovački informativni web portal

Mladi karlovački mačevaoc Antonio Gojak imao vrlo dobar nastup na jednom od najjačih turnira na svijetu

Član Mačevalačkog kluba Karlovac i hrvatski juniorski i seniorski reprezentativac, Antonio Gojak, nastupio je u Torinu na svjetskom Grand Prixu u sastavu hrvatske seniorske floret reprezentacije.

Grand Prix je najveće mačevalačko natjecanje u svijetu, postoje samo tri godišnja turnira, na kojima se okupljaju svi najbolji svjetski borci, a u Torinu se tako samo u floretu okupilo 226 boraca iz 51 države svijeta, sa svih kontinenata. Ove godine značaj je i veći, jer Grand Prix turniri imaju i kvalifikacijski status za Olimpijske igre u Tokiju.

Iako još uvijek juniorskog uzrasta, mladi karlovački borac imao je vrlo dobar nastup u superjakoj konkurenciji (dovoljno je napomenuti da je nastupalo 30-ak osvajača olimpijskih odličja!), iako nije uspio proći skupinu, ali nije nimalo razočarao, jer mu je nedostajalo samo dva boda u ukupnom omjeru da ostvari i još veći uspjeh i uđe u eliminacijske borbe. I ovako može biti sasvim zadovoljan, jer upisao je dvije pobjede protiv reprezentativaca Slovačke i Katara (obje sa po 5-3), dok je upisao poraze od Francuza, Nizozemca, Korejca i, u borbi koja je sigurno i najbolja najava koliki je talent, od Rusa Zherebechenka, donedavnog svjetskog prvaka, sa 5-2.

Krajem mjeseca Antonio Gojak nastupit će na Europskom juniorskom prvenstvu u Poreču.

KAŠonline

  •  

  • Odgovori