KAportal Mladi mačevaoci iz Hrvatske i Rumunjske u Karlovcu, od petka do nedjelje i atraktivne borbe na Promenadi | Karlovački informativni web portal

Mladi mačevaoci iz Hrvatske i Rumunjske u Karlovcu, od petka do nedjelje i atraktivne borbe na Promenadi

Mačevalački klub Karlovac organizator je Međunarodnog mačevalačkog kampa Karlovac 2019. u sklopu priprema za nadolazeću sezonu. Kamp traje 10 dana, točnije od 9. do 19. kolovoza, i na njemu uz brojne karlovačke mačevaoce sudjeluje šest boraca iz Rumunjske, kao i najbolji mladi mačevaoci iz Zagreba.

Treninzi se odvijaju dva puta dnevno u trajanju od po tri sata svaki, a posebno zanimljiv dio kampa je svakodnevni poslijepodnevni turnir koji se odvija na otvorenome, točnije na karlovačkoj promenadi. Tako će svi zainteresirani moći pogledati borbe uživo i ovog vikenda (od petka do nedjelje, svaki dan od 18 do 21 sat).

Kolika je kvaliteta ovog kampa, najbolje govori podatak da na njemu nastupa ukupno čak 10 juniorskih i seniorskih reprezentativaca u floretu iz Hrvatske i Rumunjske. Na kraju kampa daje se nagrada za najuspješnijeg borca, a do koje se dolazi na osnovu najviše osvojenih bodova na svim turnirima. Trenutno nakon zbroja rezultata na osnovu tri odrađena turnira (od sedam ukupno) u vodstvu je karlovački juniorski i seniorski reprezentativac Antonio Gojak, na 2. mjestu je također juniorski i seniorski reprezentativac iz Zagreba Leo Smrekar, dok je na 3. mjestu trenutno Silvio Rosu, također juniorski i seniorski reprezentativac, koji dolazi iz Bukurešta, osvajač 3. mjesta u konkurenciji od 80 boraca na kadetskom prvenstvu Europe.

KAŠonline

  • Odgovori