KAportal Most Hrnetić - Velika Jelsa popravljen i nakon dvije godine otvoren za promet - Od novog se nije odustalo, ali novca trenutno nema | Karlovački informativni web portal

Most Hrnetić – Velika Jelsa popravljen i nakon dvije godine otvoren za promet – Od novog se nije odustalo, ali novca trenutno nema

– Bez pomoći Hrvatske vojske teško da bismo ovo uspjeli jer onime što su napravili na mostu, uštedjeli su skoro 1,5 milijun kuna gradskom proračunu. Imamo most s ograničenjima u prometu, on je za svakodnevnu upotrebu, za život znamo koliko znači, ali očekujemo od svih da se pridržavaju pravila jer će tako biti sigurniji i dugotrajniji. Nismo odustali od ideje da na ovoj lokaciji napravimo “pravi” most jer i Velika Jelsa i Hrnetić u budućim planovima razvoja Karlovca imaju posebno mjesto; grad će se sigurno razvijati prema Velikoj Jelsi i Drežničkom Polju. Čim uspijemo financijski zatvoriti plan, vjerujem da ćemo krenuti. U ovom trenutku bilo bi neozbiljno reći kad bi to bilo, ali sljedećih 5-10 godina sigurno ćemo doći u situaciju da i na taj način podignemo standard u ovom mjesnom odboru i gradskoj četvrti, izjavio je graddonačelnik Damir Mandić danas na mostu Velika Jelsa Hrnetić.

Dvije godine nakon što su mostom smjeli samo pješaci i biciklist, most je popravljen i otvoren za promet automobilima, ne i kamionima, a Mandić je zahvalio stanovnicima na strpljenju, a Hrvatskoj vojsci na pomoći jer su njeni pripadnici sanirali i osposobili most dugačak 147,2 i širok 3,81 metar. 

– Hrvatskoj vojsci je uvijek na čast i ponos kad može pomoći hrvatskom narodu pa tako i s ovim mostom. Kažu da most povezuje prostor i ljude, a nama je izuzetna čast bila da možemo svojim znanjem, iskustvom i radom pomoći da spojimo ovakav prostor s divnim ljudima, rekao je zapovjednik HKoV-a general bojnik Siniša Jurković.

Grad je prvotno planirao na mjestu ovog mosta izgraditi betonski, no cijena koju je pokazala javna nabava, 17 milijuna kuna, bila je višestruko veća od predviđenog novca pa je gradnja odgođena. Za sanaciju postojećeg Grad je izdvojio 600.000 kuna.

KAportal.hr

  •  

  • Odgovori