KAportal Na "Čavleku" radovi u punom jeku - napokon će biti obnovljena atletska staza i sva borilišta, ali i nogometni travnjak | Karlovački informativni web portal

Na “Čavleku” radovi u punom jeku – napokon će biti obnovljena atletska staza i sva borilišta, ali i nogometni travnjak

Na Stadionu Branka Čavlovića – Čavleka u punom su jeku radovi na obnavljanju i uređenju atletske staze i pratećih atletskih borilišta, ali i nogometnog travnjaka. Ukupna vrijednost radova je nešto više od 5 milijuna kuna, od čega je Grad Karlovac osigurao 2 milijuna, a veći dio ostalih sredstava daje Središnji državni ured za sport.

Javnosti su se danas nakon potpisanih ugovora obratili predstavnici Grada, Karlovačke sportske zajednice i Hrvatskog atletskog saveza. Mladen Katalinić, predsjednik Stručne komisije Hrvatskog atletskog saveza, naglasio je da je Karlovac u prošlosti bio izuzetno bitan dio hrvatske atletike.

– No, unatoč višegodišnjim problemima sa stazom on je to i danas kroz odlične rezultate mladih atletičarki i atletičara, od kojih su mnogi već oblačili i reprezentativni dres. Zato sam siguran da Karlovac uskoro očekuje još svjetlija atletska budućnost, naglasio je Katalinić, koji je ujedno i izbornik hrvatske atletske reprezentacije.

Gradonačelnik Damir Mandić naglasio je kako će Karlovac ovim projektom napokon dobiti objekt kakav zaslužuje, i to ne samo za atletiku, već i za nogomet.

– Vjerujem da ćemo se vrlo uskoro naći ovdje i prilikom otvaranja novouređenog objekta, a posebno mi je drago što je ovaj projekt realiziran zbog ovih mladih atletičara i atletičarki, koji su to odavno zaslužili. Kada je atletika u pitanju mi ćemo je svakako nastaviti podržavati i dalje, nadam se i jače nego danas, jer kroz, usudio bih se reći, uspješan i dobro proveden program financiranja trenera u sportskim klubovima grada Karlovca već sada plaćamo jednog atletskog trenera, a vjerujem da ima mjesta i mogućnosti da u budućnosti atletika dobije i drugog trenera na gradskoj plaći.

  • Predsjednik KŠZ Želimir Feitl naglasio je kako je upravo ovog vikenda Atletski klub Karlovac s čak 10 osvojenih odličja na mlađeseniorskom prvenstvu države pokazao koliko je bitno i opravdano ulaganje u atletiku.

    – Podsjetio bih i na velika natjecanja u Karlovcu: neposredno nakon izgradnje stadiona tu je održano juniorsko prvenstvo Balkana, zatim 1979. godine Kup Europe kao jedno od najvećih atletskih natjecanja na kontinentu, već dvije godine kasnije Karlovac je kao jedini grad u povijesti osim Zagreba bio domaćin Hanžekovićevog memorijala… Bilo je tu još velikih natjecanja, a posljednje međunarodno natjecanje, kada je atletski stadion dobio i posljednju “šminku” bilo je 2006. godine kada je u Karlovcu održan Savaria Cup za mlade atletičare i atletičarke. Posljednje natjecanje uopće na ovom stadionu održano je 2007. godine, već tada u teškim uvjetima i od tada nažalost stadion je bio neupotrebljiv. Zato se cijela sportska karlovačka obitelj može veseliti ovom projektu, a vjerujem da će nas i vrijeme poslužiti tako da naši mladi atletičari i atletičarke već ove jeseni odrade prve treninge ovdje.

    KAportal.hr

  • Odgovori