KAportal Biramo NAJkupalište 2016. uz Karlovačko - Korana, gradsko kupalište u Slunju | Karlovački informativni web portal
PANDEMIJA KORONAVIRUSA

Biramo NAJkupalište 2016. uz Karlovačko – Korana, gradsko kupalište u Slunju

kupaliste-slunj_01Odavno je Slunj prestao biti samo zgodna usputna stanica za odmor na putu prema moru. Ovaj gradić smješten na mjestu gdje Kordun izmjenjuje ljepote s Likom danas je odredište, svjesno idemo toliko daleko da ćemo reći i da je postao mjesto sasvim ugodno za život. Ako mislite da pretjerujemo, uvjerit ćemo vas u to već na mostu, onom plavom i zavojitom, i prije ulaza u sami grad.kupaliste-slunj_26

Čista kao rosa, zelena kao proljeće

Vozači su na njemu skoncentrirani na put, što je u redu jer tamo valja biti oprezan. Putnici zato redovito glavama naginju desno prema Rastokama. Neka i njih, imaju za vidjeti Slunjčicu kako se rastače sedrom. A sljedeći puta neka okrenu glavu lijevo, prema Korani koja putuje tiše, umiriše je koji sat ranije plitvički slapovi. Čista kao rosa i zelena kao proljeće, čini se kao da ovu oazu Slunjani ljeti čuvaju samo za sebe, skrećući namjerno gužve prema popularnim i izreklamiranim Rastokama.

Cijene što im je priroda dala, vidi se da je čuvaju, ali su je, čisto ljudski, još malo prilagodili vlastitom hedonizmu.

Karlovačko po 13 kuna

kupaliste-slunj_15S vrućeg asfalta dolazite na plato na kojem je kafić na plaži. Toči se karlovačko, 13 kuna za litru je prihvatljiva cijena, ima popularnih sokova, može se popiti kava, a upravo su uveli i burgere. Odmah ispod je česma s pravom izvorskom vodom. Može se sunčati na betonskom platou u nastavku kafića, ali preporučamo travnatu površinu na samoj obali.

Na mjestima je hladi drveće ili suncobrani. Prilaz vodi na obje obale je odličan, širokim stepeništem. Nedaleko je skakaonica, i to vrlo popularna. Na obje obale nećete pronaći nijedan komad smeća.

Svakako zasluga za to ide ekosvjesnim Slunjanima, ali i komunalnim službama koje su kupalište pokrile punktovima za odlaganje otpada, a u kante se otpad odmah razvrstava za recikliranje. Imaju kabine za presvlačenje, teren za odbojku na pijesku, imaju čak i pontonski mostić koji im spaja obale.kupaliste-slunj_02

Nizvodno od njega prostor za sebe imaju čak i njihovi ljubimci, mogu se, dakle, kao malo tko, Slunjani pohvaliti da imaju čak i plažu za pse. Oni sitničavi će primjetiti, recimo, da nemaju tuševe. No, treba li se doista tuširati nakon izlaska iz rijeke koja u sebi vjerojatno ima manje bakterija nego voda iz slavine.

Dakle, dođite na Rastoke i poželjet ćete se okupati u Korani. Okupajte se u Korani i poželjet ćete ostati u Slunju.

OCJENE KAportala:

– Prirodne ljepote 4,0
– Uređenost kupališta 4,0
– Popratni sadržaji 4,0
– Čistoća vode 4,5
– Ugostiteljska ponuda 3,5

UKUPNO: 20,0

KAportal.hr

Biramo NAJkupalište 2016. uz Karlovačko!

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...
 • 2 komentara

  1. A biseri koji se nižu Škrila, Podoltat, Kotlac, Jabrići, Puškarčev vir.. To je novinar pozabil ili nije bio.
   Davnih godina kad je Macan skako bibijana s mosta, Katić Joža čini mi se bio konobar u bircuzu pa nama klincima znao dati badava poneku Koktu e lijepije dana, a, što veliš Slunjko.

  2. Pitanje za Mladost ili Grad Karlovac:
   Kad će postaviti odskočnu dasku na trojku i dolje?
   Nema ih već od sedamdesetih, navodno su negdje u sportskoj dvorani.
   Tada ih se postavljalo prije svake sezone i na jesen skidalo.
   Doduše, netko je otfikario šerafe za postavljanje, al bi se sve to dalo ponovo namontirati, a atrakcije ne bi nedostajalo.

  Odgovori