KAportal NEVOJNIČKO PONAŠANJE Dvojica hrvatskih vojnika vraćeni iz Litve jer su uzimali drogu: "Bit će udaljeni iz službe..." | Karlovački informativni web portal
PANDEMIJA KORONAVIRUSA

NEVOJNIČKO PONAŠANJE Dvojica hrvatskih vojnika vraćeni iz Litve jer su uzimali drogu: “Bit će udaljeni iz službe…”

Duško Marušić/Pixsell

Dvojica hrvatskih vojnika vraćeni su iz Litve u Hrvatsku jer su konzumirali opojne droge, priopćili su to iz MORH-a.

U Ministarstvu obrane i Hrvatskoj vojsci je nulta tolerancija na nevojničko ponašanje, svako nezakonito ponašanje i odstupanje od vojne stege izrazito se strogo sankcionira.

Zbog povrede vojne stege dvojica pripadnika bit će vraćeni iz Litve u Hrvatsku, udaljeni iz službe i bit će proveden stegovni postupak.

Pripadnici Vojne policije Hrvatske vojske iz sastava 2. hrvatskog kontingenta u NATO aktivnosti Ojačane prednje prisutnosti u Litvi, u nedjelju 16. veljače 2020. prilikom testiranja utvrdili su prisutnost nedopuštenih sredstava kod dvojice vojnika, pripadnika 2. HRVCON-a, koji će odmah biti vraćeni u Hrvatsku.

Protiv dvojice pripadnika Hrvatske vojske bit će proveden stegovni postupak i bit će udaljeni iz službe.

Pripadnici hrvatske Vojne policije su prilikom testiranja na opijate utvrdili da su dva pripadnika konzumirala opojne droge, a prema njihovim izjavama, nedopuštena sredstva su nabavili i konzumirali prilikom odobrenog izlaska iz vojarne.

Naglašavamo kako je u Ministarstvu obrane i Hrvatskoj vojsci nulta tolerancija na nevojničko ponašanje, zloporabu svih nedopuštenih sredstava, alkohola i droga, a svako takvo nezakonito ponašanje i svako odstupanje od vojne stege izrazito se strogo sankcionira i oštro osuđuje“, stoji u priopćenju MORH-a.

RTL.hr

  • Odgovori