KAportal Obitelj Vukmanić u Belavićima kreće u izgradnju integralnog hotela s 4 zvjezdice - uz hotel renovirat će se i stari mlin na Mrežnici | Karlovački informativni web portal
PANDEMIJA KORONAVIRUSA

Obitelj Vukmanić u Belavićima kreće u izgradnju integralnog hotela s 4 zvjezdice – uz hotel renovirat će se i stari mlin na Mrežnici

Već iduće godine na obali rijeke Mrežnice u Belavićima, tik do novog mosta, trebao bi niknuti atraktivni turistički objekt u vlasništvu obitelji Vukmanić iz Zvečaja. Naime, ovih dana, ugostiteljski obrt VAJ promet od Karlovačke županije dobio je građevinsku dozvolu za izgradnju integralnog hotela s četiri zvjezdice.

U razgovoru s vlasnikom Daliborom Vukmanićem doznajemo kako je želja obitelji da izgradnja otpočne iduće godine.

– Gradit ćemo integralni hotel koji će imati četiri zvjezdice. To je nova kategorija prema kojoj ćemo spojiti novi objekt s već postojećim smještajnim kapacitetima u Zvečaju. U Belavićima ćemo imati osam soba i dva apartmana, saunu te bazen s pogledom na Mrežnicu. Restoran nije u planu, jer objekt neće biti otvorenog tipa, već će gostima biti omogućeno uživanje u oazi mira uz Mrežnicu. Želja nam je početi gradnju dogodine kad nađemo kvalitetnog izvođača radova, a bojim se da bi u današnje vrijeme mogao to mogao biti problem, ispričao nam je Vukmanić te pojasnio kako su se za kategoriju integralnog hotela odlučili zato što mogu imati smještaj gostiju na više lokacija, a jednu recepciju.

Projektom je također predviđeno stavljanje u funkciju starog mlina, u kojemu će se baš kao nekad pomoću vodenog kola i kamena mljeti žitarice i proizvoditi brašno. Za grupe posjetitelja, Vukmanići u planu imaju i organizaciju radionice i prezentacija starih zanata.

U financijskom smislu cijela investicija bit će teška oko 7 milijuna kuna.

– Kako je građevinska dozvola tek stigla, financijske potpore još nismo zatražili, ali pokušat ćemo i nadati se najboljem. Naime, problem je što za ruralni razvoj najčešće ne uspijemo upasti, jer su ta sredstva namijenjena za naselja manja do 5 tisuća stanovnika. Iako je naša lokacija Belavići, službeno to je Grad Duga Resa, pa tu pada gotovo 90 posto natječaja. No, javit ćemo se i na natječaj Ministarstva turizma kad bude objavljen, rekao je Dalibor Vukmanić koji je zajedno s bratom Petrom vlasnik poznatih ugostiteljskih objekata DP i Mrežnička kuća u kojima supruga Ivana brine za bogat i slastan meni.

KAportal.hr

 

  • Odgovori