KAportal Ogulin je noćas izbjegao novu katastrofu, Dobra od 2 sata u padu - u Karlovcu rastu Kupa i Korana, stiže vodeni val | Karlovački informativni web portal
PANDEMIJA KORONAVIRUSA

Ogulin je noćas izbjegao novu katastrofu, Dobra od 2 sata u padu – u Karlovcu rastu Kupa i Korana, stiže vodeni val

Ogulin je noćas zamalo izbjegao katastrofu jer je voda ponovo zaprijetila kućama koje su bile potopljene prije tek nekoliko dana. Naime, Donja Dobra u Turkovićima kod Ogulina u opadanju je od 2 sata poslije ponoći. Tada je vodostaj dosegao 270 centimetara što je ponovo napunilo kanale i  Đulin ponor, ali ipak nije došlo do potopa kao u nedjelju kad je Dobra bila na nivou od  čak 338 centimetara.

U 7 sati je vodostaj Gornje Dobre u Turkovićima na 237 centimetara.

U očekivanju vodenog vala su Karlovčani. Rijeka Korana u Karlovcu od jučer u 17 sati ponovo raste, te je u 7 sati ujutro na 634 centimetara no to ipak još ne znače redovne mjere obrane od poplave, nego je i dalje u pripremnom stanju.

Slična situacija je i s rijekom Kupom koja je sad na 654 centimetara i također još uvijek u pripremnom stanju. U svega sat vremena i Kupa i Korana su narasle za 8 centimetara pa je vodostaj u 8 sati bio 642, odnosno 662 centimetra. Možemo se samo nadati da će se ovog puta obistiniti optimistična predviđanja iz Hrvatskih voda da vodostaj neće prelaziti 700 centimetara, te da nećemo imati novu poplavu koja bi za naselja uzvodno i nizvodno od Karlovca mogla biti katastrofalna.

Županijski centar 112 javlja da su sve prometnice prohodne.

KAportal.hr

  • Odgovori