KAportal Općina Ribnik modernizirala kilometar nerazvrstanih cesta na svom području, sredstva osigurala i od Ministarstva regionalnog razvoja i eu fondova | Karlovački informativni web portal

Općina Ribnik modernizirala kilometar nerazvrstanih cesta na svom području, sredstva osigurala i od Ministarstva regionalnog razvoja i eu fondova

Obnovljeno je gotovo kilometar nerazvrstanih cesta na području općine Ribnik, u suradnji s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije proveden je projekt modernizacije nerazvrstanih cesta u skladu s Programom održivog razvoja lokalne zajednice.

Shodno tome, u mjestu Gornja Stranica na 380 m makadamske ceste izvedeni su zemljani radovi, učvršćen je kameni tampon i presvučen novim asfaltnim slojem, te izgrađene su završne bankine. U Gorici Lipničkoj obnovljeno je 310 m nerazvrstane ceste, a radovi su provedeni i u mjestima Veselići i Gornji Griči, gdje je obnovljeno preko 300 m dotrajalog asfalta.

Za ovaj projekt Općina Ribnik osigurala je financijsku potporu resornog ministarstva u iznosu od 100.000,00 kuna. Iz Općine kažu kako je cilj projekta poticanje bolje cestovne povezanosti u svrhu ravnomjernog i održivog razvoja lokalne sredine. Na taj način omogućit će se kvalitetniji život, povećati dostupnost ulaganja s ciljem gospodarskog razvoja, te u konačnici otvaranja radnih mjesta, a to je ono što ovoj općini najviše treba.

 

KAportal.hr

  • Odgovori