KAportal Osnovne i srednje škole u Karlovačkoj županiji i danas u štrajku - u osnovnim školama štrajka čak 96 posto zaposlenih | Karlovački informativni web portal
PANDEMIJA KORONAVIRUSA

Osnovne i srednje škole u Karlovačkoj županiji i danas u štrajku – u osnovnim školama štrajka čak 96 posto zaposlenih

foto ikustracija

Dva dana nakon što su sudjelovale u općem štrajku prosvjetara, danas su u cirkularnom štrajku osnovne i srednje škole u Karlovačkoj županiji.

Odaziv je kao i za prethodnih, potvrđuju nam županijski povjerenici Sindikata hrvatskih učitelja i Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama, a to samo pokazuje da će štrajk, kako je na početku i najavljeno, trajati do ispunjenja zahtjeva: povećanja koeficijenta za 6,11 posto.

– Danas su u gotovo svim karlovačkim školama 100 posto učitelji i svi zaposlenici u štrajku; jedno dijete u jednoj školi majka je zamolila da pričuvaju i bilo je u dnevnom boravku, po drugim školama djece u školama nema. Osnovne škole u Karlovačkoj županiji su, po podacima od 10 sati, iznad 96 posto u štrajku. To je jako dobro, na naše veliko zadovoljstvo, ali i veliku žalost našu jer moramo i dalje štrajkati, i dalje se zajedničkim snagama boriti da nas čuju, da vide, da shvate da nam je dosta omalovažanvanja i podcjenjivanja. Građanima i roditeljima zahvaljujemo jer nam maksimalno daju podršku, što je preduvjet ovako dobrog štrajka. Nadajmo se da će nešto biti, da će nas čuti. Jer ne odustajemo, tražimo postotak da bismo se izjednačili s drugima, kazala je Biserka Šintić, povjerenica SHU-a.

U srednjim školama odaziv štrajku je nešto manji, 60-ak posto, ali je na nivou prijašnjih.

– Ponegdje netko radi, ali uglavnom po svim školama i domovima zaposleni su u štrajku. Na istom je nivou odaziv kao i prethodnih dana u štrajku; netko je u nekoj školi na bolovanju, netko na godišnjem, ali to je to, ne može prema naprijed biti pomaka jer svi skoro štrajkaju, a osipanja nema. U domovima ne  štrajkaju oni koji se brinu o djeci, kuhaju, lože, paze na njih… oni ne mogu biti u štrajku, ali daju potporu, rekao je Dražen Basar, povjerenik NSZSSH-a.

U ponedjeljak sindikati očekuju ponudu Vlade, o njoj će se potom izjasniti referendumom i odlučiti nastavljaju li štrajk ili ga prekidaju.

KAportal.hr

  • Odgovori