KAportal Peti u državi, prvi u županiji: Majice već stigle, učenici OŠ Barilović od sutra u školskoj odjeći | Karlovački informativni web portal
PANDEMIJA KORONAVIRUSA

Peti u državi, prvi u županiji: Majice već stigle, učenici OŠ Barilović od sutra u školskoj odjeći

15977684_1527006100660196_7637264492770738872_nUčenici Osnovne škole Barilović prvi su koji će, već od sutra, na nastavi imati školsku odjeću. Iz škole su javili da je odjeća već stigla, plave je boje s istaknutim grbom Općine Barilović.
– Bit će to veseli početak novog obrazovnog razdoblja. Nestrpljivo iščekujemo vidjeti kako nam stoji plava boja – kaže školsko osoblje.

Odjeća za sve učenike je besplatna, sve troškove snosi Općina, neće biti obavezna, ali će biti podijeljena svim učenicima, a njih je 159. OŠ Barilović je prva u Karlovačkoj županiji i peta škola u državi koja uvodi školsku uniformu.

Odluku da svoje učenike odjenu u školsku odjeću u dogovoru s roditeljima donijeli su i u dugoreškoj OŠ Ivan Goran Kovačić, te u Žakanju, no ta će praksa zaživjeti od sljedeće školske godine. U Dugoj Resi je bilo dosta rasprave na ovu temu, pa i popriličnog otpora dijela roditelja, no prevagnulo je mišljenje većine.

KAportal.hr

  • 3 komentara

    1. Valjda u općini nisu znali gdje utrošiti novac,pa eto!U školama nemamo kompjutore,ali zato imamo uniforme.Bravo!

    2. DAli svako dijete ima i broj na leđima pošto se radi o majčicama a ne o kutama kao nekad (a očito da sve i ide utom smjeru samo se nezna tko bi prvi)

    3. Očito je da po ovim vašim komentarima, nemate blage veze, sa školom u Bariloviću, ali i Općinom, pa molim bez zlobnih komentara, jer kad bi sve općine radile kao općina Barilović, sve bi bilo drugačije…, Svaka pohvala bravo!!

    Odgovori