KAportal Počeli radovi na rekonstrukciji šumske ceste u gospodarskoj jedinici Stražnji vrh - grad Ozalj osigurao sredstva iz Programa ruralnog razvoja | Karlovački informativni web portal

Počeli radovi na rekonstrukciji šumske ceste u gospodarskoj jedinici Stražnji vrh – grad Ozalj osigurao sredstva iz Programa ruralnog razvoja

Radi povećanja dostupnosti gospodarske jedinice Stražnji vrh u Ozlju pokrenut je projekt rekonstrukcije traktorskog puta u šumsku cestu duljine 512,7 m. Za realizaciju tog projekta, Grad Ozalj osigurao je sredstva u iznosu od 366.419,47 kuna iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske mjere 4, tipa operacije 4.3.3. „ulaganje u šumsku infrastrukturu“.

Iz Gradu Ozalj naglašavaju da je cilj ovog projekta, između ostalog i povećanje gustoće mreže šumskih prometnica, što će direktno doprinijeti povećanju potencijala opskrbe drvom i šumskom biomasom te će se na taj način omogućiti bolja zaštita šuma, naročito zaštita od šumskih požara.

Također, rekonstrukcijom šumske ceste nastoji se povećati općekorisna funkcija šuma, čime će se otvoriti nova područja za sakupljanje nedrvnih šumskih proizvoda i na taj način pozitivno utjecati na rast potencijala održivog gospodarenja šumama uz dugoročne ekonomske koristi.

Završetak radova očekuje se do kraja 2019. godine.

KAportal.hr

  • Odgovori