KAportal Počeo 44. ZILIK - djeca i mnogobrojni likovni umjetnici pet dana družit će se u Domu "Vladimir Nazor" (FOTO) | Karlovački informativni web portal

Počeo 44. ZILIK – djeca i mnogobrojni likovni umjetnici pet dana družit će se u Domu “Vladimir Nazor” (FOTO)

zilik-(24)Iako će službeno biti otvoren tek večeras u 19.30 sati u Zorin domu, uz izložbu akademskog slikara Marijana Richtera, 44. ZILIK zapravo je već započeo, i to, tradicionalno, prvom radionicom za najmlađe. Jedna od najljepših karlovačkih tradicija već desetljećima spaja u siječnju u Karlovcu djecu i likovne umjetnike u Domu za djecu Vladimir Nazor, u neprekinutom nizu od 1974. godine. Tradicija ZILIK-a nije zastala niti u najcrnjim ratnim vremenima, u siječnju 1992. godine.

Jutros u 10 sati počele su ovogodišnje radionice, a prvu je odradila dubrovačka akademska slikarica Mercedes Bratoš, a središnja tema bio je kolaž. Radilo se od 10 do 12, poslijepodnevne radionice su od 15 do 17 i tako će biti svakog dana.

U utorak je gošća ZILIK-a zagrebačka Višanka Natalia Borčić, koja će s djecom raditi tvornicu iz mašte od kolaža i gotovih materijala, u srijedu će uz učenje zasigurno biti i puno smijeha uz karikaturista Nika Titanika čija radionica nosi naziv “Mala škola gega i portretne karikature i crtanja smiješnih babetina poput Štefice Jambriščak, njenog muža Jože i pokojeg političara”.

Oslikavanje vitrajnih prozora tema je u četvrtak, a gost je zagrebačko-riječki akademski slikar Anton Vrlić, dok će u petak posljednju radionicu održati akademska grafičarka iz Zagreba Nikolina Knežević, a tema su diorame.

U srijedu 18. siječnja je i tradicionalni “Dan karlovačkih umjetnika” kada će brojni karlovački slikari raditi s djecom i stvarati svoja nova djela, dok će u četvrtak prigodan program za sudionike i donatore prirediti djeca Doma “Vladimir Nazor”.

  • Svečano zatvaranje 44. ZILIK-a je u petak, 20. siječnja, u 19,30 sati, uz otvaranje izložbe radova nastalih na ovogodišnjoj koloniji. Izbornica 44. ZILIK-a je Sonja Švec Španjol.

    KAportal.hr

  • Odgovori