KAportal Policija se za vikend pošteno napisala kazni: Utvrđeno 425 prometnih prekršaja, pijani 52-godišnjak sam napravio pet odjednom | Karlovački informativni web portal
PANDEMIJA KORONAVIRUSA

Policija se za vikend pošteno napisala kazni: Utvrđeno 425 prometnih prekršaja, pijani 52-godišnjak sam napravio pet odjednom

foto ilustracija – PIXELL

Policajci PU karlovačke proteklog su vikenda ponovo bili u akciji hvatanja prekršitelja prometnih propisa, a imali su i puno posla, s obzirom da su na terenu utvrdili čak 425 prekršaja.

Od toga se 11 prekršaja odnosi na upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola, 177 na brzinu, 58 na nekorištenje sigurnosnog pojasa te 19 na korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je kod 52-godišnjeg vozača na području Grabovca, a iznosila je 1,92 promila alkohola u krvi. 52-godišnjak je vozio pijan neregistrirani moped, bez kacige, a utvrđeno je da mu je isteklo važenje prometne dozvole te da nema sklopljen ugovor o osiguranju vozila. Nadležni sud izrekao mu je zadržavanje od 15 dana.

– Proteklog vikenda na području PU karlovačke evidentirano je 10 naleta vozila na divljač i tom prilikom nastala je materijalna šteta od oko 36.000 kuna. Po dva takva događaja evidentirana su na području Karlovca, Bosiljeva i Vojnića, a po jedan događaj na području Draganića, Žakanja i Slunja i to najčešće na državnim cestama u noćnim satima. Stoga s ciljem smanjenja naleta vozila na divljač, ponovno skrećemo pozornost svim vozačima na porast broja takvih događaja, kažu u policiji.

KAportal.hr

  • Odgovori